Üzleti tippek

Lezárta az Invitech akvizícióját a 4iG

Róka László / MTVA / Bizományosi
Róka László / MTVA / Bizományosi
A 4iG tulajdonába került az Invitech ICT Services Kft., miután a Gazdasági Versenyhivatal múlt heti jóváhagyását követően szeptember 30-án a tranzakció pénzügyi zárása is megtörtént.

A tranzakciónak köszönhetően a magyar telekommunikációs és informatikai hálózati piac kiemelkedő szereplője csatlakozik a 4iG cégcsoporthoz. A két vállalat együttesen már az infokommunikációs szolgáltatások több területén is az egyik vezető szereplőnek számít Magyarországon.

Az Invitech értékét a cég több mint 600 munkavállalója, 5000 ügyfele, valamint az ország második legnagyobb – 11 ezer kilométer hosszú – saját optikai gerinchálózata jelenti, miközben 23 ezer végfelhasználó IT-eszközét üzemelteti, és öt saját adatközponttal rendelkezik. A társaság infrastruktúra szolgáltatásait az összes hazai mobilszolgáltató igénybe veszi.

„Stratégiai befektetésként tekintünk az Invitech-re, amely Magyarország egyik vezető telekommunikációs és távközlési infrastruktúra szolgáltató vállalata. A társaságnál dolgozó munkatársak szaktudására, a vállalat professzionális szolgáltatásaira alapozva szeretnénk a jövőben tovább építkezni a hazai és nemzetközi piacon” – hangsúlyozta Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

„Az új tulajdonos érkezése fontos mérföldkő vállalatunk fejlődésében, hiszen a 4iG nem csupán a hazai ICT-piac vezető szereplője, hanem szakmai befektetőként határozott piaci stratégiával rendelkezik a távközlési, illetve az infokommunikációs piacon” – mondta Gerald Grace, a nagykereskedelmi partneri számára telekommunikációs és infrastruktúra megoldást, valamint vállalati ügyfelei számára menedzselt infokommunikációs szolgáltatást nyújtó Invitech vezérigazgatója.

„A 4iG és az Invitech szolgáltatási portfóliója nagyon jól kiegészíti egymást. A vállalataink közötti együttműködés jelentős keresztértékesítési lehetőségeket teremt, így ügyfeleinknek még átfogóbb távközlési- és ICT-megoldásokat tudunk biztosítani” – tette hozzá a vezérigazgató.

A 4iG Nyrt. magyarországi IT- és ICT-piac egyik legnagyobb szereplője. A vállalat több mint 25 éve jelen van az iparági, és iparágfüggetlen innovatív technológiák területén, továbbá a cégcsoport a telekommunikáció, illetve műholdas kommunikáció terén is folyamatosan bővíti érdekeltségeit és szolgáltatásait.

A tőkepiaci társaság idén tavasszal az Antenna Hungáriával közös expanziós stratégiát, valamint jelentős magyarországi és nemzetközi akvizíciókat jelentett be, melyek sikeres lezárásával az informatika mellett a távközlési iparág egyik meghatározó szereplőjévé válhat. A magyar állammal kötött stratégiai partneri megállapodásnak köszönhetően a 4iG még az idei évben többségi tulajdont szerezhet az Antenna Hungária Zrt.-ben is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik