Üzleti tippek

Fontos határidőre figyelmeztet a Nébih

Getty Images
Getty Images
Május utolsó napjáig kell benyújtaniuk az élelmiszerlánc-szereplőknek az idei felügyeletidíj-bevallásukat, melyet már jelenleg is teljesíthetnek az erre a célra szolgáló elektronikus felületen – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A bevallási felület elérhető a Nébih ügyfélprofil rendszerében, a felügyeleti díj menüpontban. Vállalkozások esetén a bevallást a cég önálló képviseletére jogosult személy vagy meghatalmazott nyújthatja be. A bevallási kötelezettség teljesítésének végső határideje – minden kötelezett esetében – 2021. május 31.

Változás a korábbi évekhez képest, hogy 2021-től a takarmányozási célból termesztett növények értékesítése kapcsán a kötelezettség az értékesítési lánc minden szakaszában fennáll – függetlenül a forgalomba hozatal céljától vagy a termék további felhasználási módjától.

A befizetéshez szükséges pénzügyi bizonylatok a bevallási határidőt követően a bevallási felületen érhetők el. Az első részlet befizetési határideje 2021. július 31., a második részleté 2022. január 31. lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik