Üzleti tippek

A járvány idején is pörgött a nagycsaládosok autóvásárlása

OLÁH TIBOR / MTVA / BIZOMÁNYOSI
OLÁH TIBOR / MTVA / BIZOMÁNYOSI
A nagycsaládosok idén 3580 darab új, hétüléses autó megvásárlására kötöttek lízingszerződést az államilag támogatott programban. Ezzel a lízingcégek által finanszírozott összeg novemberben elérte a 10,54 milliárd forintot – közölte a Magyar Lízingszövetség.

A program tavaly júliusi indulása óta 5398 autó került az érintettekhez, az egy-egy gépkocsira jutó átlagos lízingösszeg 2,9 millió forintot tett ki.

A kedvezmény alapján az állam az új hétüléses autókhoz a vételár felét, maximum 2,5 millió forintot biztosít vissza nem térítendő támogatásként a három- vagy több gyermeket nevelő családoknak. A program tavaly júliusi indulása óta összesen 15,8 milliárd forinttal finanszírozták a nagycsaládosok járművásárlásait a Lízingszövetség tagvállalatai – idézte Tóth Zoltánt, a lízingszövetség főtitkárát az MTI.

Kapcsolódó
NAV: fontos változás lesz jövőre a gépjárműadónál
Az első részletet március 15-e helyett elég április 15-ig befizetni. 

A friss adatok szerint május óta az egy-egy autóra jutó átlagos lízingösszeg meghaladta a 3 millió forintot.

A járvány ellenére is nagy az érdeklődés: 2020 második felében a megkötött szerződések és a leadott kérelmek száma havonta jellemzően 250-300 darab körül alakult. Mindez a közlemény szerint azt jelzi, hogy a koronavírus második hulláma kevésbé érezteti hatását ezen a területen.

Tóth Zoltán hozzátette, hogy a legtöbb finanszírozási kérelmet továbbra is pozitívan bírálják el a lízingcégek. A program kezdete óta az igénylők mindössze 5 százalékánál nem kötötték meg a szerződést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik