Üzleti tippek

Mi az a digital signage és hogyan tud segíteni egy kisvállalkozás fejlődésében?(x)

lookdigitalsignage
lookdigitalsignage
Manapság a digital signage megoldásai elterjedtek az egész világon. Látogasson el például bármelyik üzletbe, bankfiókba, szállodába vagy gyorsétterembe, és nagy valószínűséggel több digitális képernyőt fog látni, amelyek különleges ajánlatokat, termékinformációkat, aktuális menüt vagy csak valamilyen semleges tartalmat sugároznak, amely lehetővé teszi a látogatók szórakoztatását.

A digital signage eszközök megjelenésének kezdetén ezek a megoldások nagy költségeket követeltek és ezért többnyire nagyvállalatok engedhették meg maguknak. Azonban az elmúlt években a technológiai fejlődésnek köszönhetően mind a berendezések, mind a digital signage szoftverek megoldásai sokkal megfizethetőbbé váltak illetve egyszerűbb lett a telepítési folyamat. A technológiának hála megszűnt, az hogy csak óriás vállalatok, kiváltsága legyen. Ma bárki teljes mértékben kihasználhatja a digital signage megoldásait, mondjuk egy kis élelmiszerbolt-lánc tulajdonosai, fogorvosi rendelő vagy fodrászat.

Ez a tendencia különösen élénken megmutatkozott a felhőalapú digitális jelzőtáblák megoldásainak megjelenésében, amelyek lehetővé teszik ügyfeleik számára, hogy a szoftver összes képességét SaaS módban használhassák, anélkül, hogy elmélyülnének technikai kérdésekben. A kutatások szerint a felhőalapú digital signage megoldásának megvalósítása átlagosan 7–12 hónap alatt megtérül. Valóban, a statikus poszterek távirányítós digitális képernyőkké történő átalakításával a vállalkozás tulajdonosa megtakarítani kezdi a nyomtatott termékek előállításával és cseréjével járó állandó költségeket, mert most egy lejárt promóciót vagy egy elavult menüt percek alatt képes megváltoztatni közvetlenül a laptopjáról.

A költség mellett az üzleti élet ideje is kulcsfontosságú. Ugyanakkor a tartalom időben történő cseréje, különösen több helyszínen, mindig egy teljes alkalmazotti csoport bevonását igényelte. A felhőalapú CMS használatával bármely alkalmazott vagy tulajdonos bárhonnan néhány kattintással lecserélheti a tartalmat. Sőt, bármikor megbizonyosodhat arról, hogy a tartalom betöltődött-e és most valóban a képernyőkön látszik-e.

A fentieket összefoglalva megállapíthatjuk, hogy a cloud megoldások a digital signage mindennapi kommunikáció rendkívül hatékony eszköze üzleti szférában. Széles lehetőségeket kínálva a legkülönbözőbb iparágak vállalkozói számára, főleg a mai nehéz időkben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik