Üzleti tippek

Egernek kedvez a Bosch németországi leépítése

A megváltozott piaci feltételek miatt a cégcsoport átszervezi kormányoszlop üzletágát Európában. A gyártás a jövőben a vendôme-i és az egri telephelyen koncentrálódik – közölte a Robert Bosch Kft. az MTI-vel.

A két telephelyen jelenleg is gyártják ezt a terméket. A tervek szerint a brémai termelést leállítják és áthelyezik Egerbe, emiatt a német üzemben mintegy 240 állás fog megszűnni.

A leépítés kapcsán a vállalat hamarosan egyeztetéseket kezdeményez a munkavállalók érdekképviseletével. Brémában a Bosch Automotive Steering a fejlesztésre kívánja helyezni a hangsúlyt a jövőben. A jelenlegi és jövőbeli projekteken mintegy 30 tapasztalt szakemberből álló csapat dolgozik majd.

A Franciországban található Vendôme-ban az átszervezés mintegy 50 munkahely megszűnésével jár, elsősorban a fejlesztési és beszerzési területen.

Fékez az autóipar

A közlemény kitér arra is: több más ipari vállalathoz hasonlóan a Bosch Automotive Steering is érzi a piac visszaesését, és abból indul ki, hogy a kormányrendszerek iránti kereslet hosszú távon a jelenlegi alacsony szintre áll be. Ezen kívül jelentősen nőtt a verseny- és árnyomás, ami további komoly forgalomcsökkenést hozott ebben az üzleti szegmensben.

A Bosch-csoport világszerte mintegy 410 ezer munkatársat foglalkoztat és 78,5 milliárd euró árbevételt ért el 2018-ban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik