Üzleti tippek

Megkezdte a miskolci toborzást a Lufthansa

A repülőgép-szolgáltató 43 milliárd forintos beruházással 20 ezer négyzetméteres csarnokot épít a borsodi megyeszékhelyen. Az üzemben 400 magasan képzett munkavállalót terveznek hosszú távon foglalkoztatni.

A rendszerváltozás óta ez lesz a legnagyobb egyösszegű beruházás Miskolcon – közölte a polgármesteri hivatal az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Lufthansa Technik még idén „összeállítja a törzsgárdát”, a cég leendő munkásai szakmai és nyelvi továbbképzési rendszerében szerzik meg a szükséges ismereteket.

A tervezés jövőre kezdődik, a csarnok 2021-ben épül fel, az új üzemben a termelés 2022-ben indul, a miskolci telephelyen repülőgépek hajtóműveit javítják majd.

A Miskolci Szakképzési Centrumban megrendezett toborzón Kriza Ákos polgármester kiemelte: a világ egyik vezető repülőgép-szolgáltatója több mint száz lehetséges helyszín közül választotta Miskolcot, ezzel soha nem látott lehetőség nyílik meg a helyi fiatalok előtt, új fejezet nyílik a miskolci szakképzésben.

A Lufthansa Technik több mint 23 ezer dolgozóval 850 légitársaságnak nyújt szolgáltatásokat világszerte, a cég tavalyi bevétele elérte az 5,9 milliárd eurót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik