Üzleti tippek

Rövid ideig nem lehet majd autópálya-matricát vásárolni

Március 10-én, vasárnap hajnali egy és négy óra között karbantartást hajtanak végre az útdíjfizetési rendszerekben.

Mivel ez idő alatt is csak érvényes úthasználati jogosultság birtokában lehet felhajtani a fizetős útszakaszokra, ezért érdemes még időben gondoskodni a megvásárlásáról. A fejlesztés elsődleges célja az informatikai háttérrendszerek működésének optimalizálása a gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálás érdekében.

A karbantartás az e-matrica és az e-útdíj rendszert egyaránt érinti. Emiatt vasárnap hajnalban a megszokott szolgáltatások (e-matrica és viszonylati jegy értékesítése, alacsony egyenlegre vonatkozó értesítés, illetve bírságriasztás) nem lesznek elérhetőek.

A NÚSZ Zrt. felhívja mindazok figyelmét, akik ekkor indulnának útnak, hogy a fizetős útszakaszokra a karbantartás ideje alatt is csak érvényes úthasználati jogosultság birtokában lehet felhajtani.

Ezért ezt érdemes előre, még a karbantartás kezdete előtt megvásárolni az ematrica.nemzetiutdij.hu, illetve a hu-go.hu weboldalakon, a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél, vagy a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül (SMS-ben, weben vagy mobilalkalmazás segítségével).

Kiemelt fotó: MTI / Krizsán Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik