Üzleti tippek

Európa legjobb szakmunkásait keresik

100 ezer látogatót várnak a szakmák Európa-bajnokságára.

Történetének legnagyobb nemzetközi rendezvényére készül a Hungexpo, ugyanis szeptember 26-28. között a Budapesti Vásárközpontban rendezik meg az EuroSkills versenyt.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben kiemelték, a kétévente tartott megmérettetésen a kontinens legfelkészültebb fiatal szakemberei versenyeznek egymással az Európa legjobbja címért. A mostani döntőn 28 ország 600 versenyzője méri össze tudását 37 szakmában 500 szakértő és zsűritag előtt.

A EuroSkills turisztikai szempontból is kiemelt jelentőségű, mivel a résztvevők és szponzorok csaknem 20 ezer vendégéjszakát töltenek majd el Budapesten.

Milliárdok mennek a szakmunkásversenyre, a NER új médiakirályának is jutott belőle
Ezt a tempót látva még Mészáros Lőrinc is elismerően csettinthet.

A rendezvény lefedi a vásárközpont teljes területét, vagyis 6 pavilonban és egy rendezvénysátorban, összesen csaknem 60 000 négyzetmétert foglal el. A versenyek helyszínei az A, D, F és G pavilonokban lesznek 40 ezer négyzetméteren, a konferenciákat és a kiállítást a B pavilonban tartják 6000 négyzetméteren. Az eseményen 2600 négyzetméteres étteremsátor üzemel, és 1400 hivatalos résztvevővel számolnak.

Ganczer Gábor, a cég vezérigazgatója elmondta, a budapesti megrendezést még 2013-ban kezdeményezték a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen. A rendezvényt négy év előkészítő munka előzte meg.

A verseny a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban bárki számára díjmentesen látogatható lesz előzetes regisztrációt követően – tájékoztatott a Hungexpo Zrt.

Kiemelt fotó: egy fiatal dolgozik versenymunkáján az előválogatók 2014-es hazai döntőjén. (MTI / Beliczay László)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik