Üzleti tippek

ICT-piac: a nemzetközi nagykereskedelemben is aktív az Invitech

Az infokommunikációs vállalat komolyan gondolja az aktív nemzetközi szerepvállalást: ezt számos fejlesztéssel és önálló szervezeti egység létrehozásával is bizonyította.

„A nemzetközi nagykereskedelmi igazgatóság viszonylag fiatal terület, két éve jött létre. A cégünk több mint 9000 kilométer hosszú optikai gerinchálózatán számos nagy külföldi partnerünknek nyújtunk szolgáltatásokat. Hozzánk tartoznak a nemzetközi nagykereskedelemhez kapcsolódó stratégiai feladatok, a marketing, értékesítés, termékmenedzsment, hálózatfejlesztés és a külföldi beszállítók menedzselése” – összegezte az Invitech szakmai blogján megjelent interjúban Kapitány Beatrix, a nemzetközi nagykereskedelmi igazgatóság vezetője.

Kapitány Beatrix

A részleg 5 fős csapattal dolgozik. Az a feladatuk, hogy kialakítsák a nemzetközi működés feltételeit, mindez az elmúlt időszakban számos fejlesztéssel is járt.

Nem elég a konkurencia színvonalát hozni, jobbnak kell lenni

„Több nagykereskedelmi területen is nyújtunk szolgáltatásokat: idetartozik a telekommunikáció, adatátvitel, hanghívások, illetve egyes IT-területek – elsősorban az adatközpontok is.

A fő fókusz azonban egyértelműen az adaton van. A jelenlegi legfontosabb feladatunk, hogy a nagy globális ügyfeleinket a nemzetközi sztenderdek szerint minél gördülékenyebben ki tudjuk szolgálni. Ez egy kemény piac, ahol nem elég a konkurencia szintjét hozni, jobbnak kell lenni mindenben – a telepítési időtől kezdve egészen a riportolásig” – emelte ki a vezető.

Éppen emiatt a kezdetektől nagy hangsúlyt fektetnek a folyamatok és minőségi mutatók fókuszált fejlesztésére. Segítségükre van ebben az Invitech kiváló IT- és műszaki háttere, amely olyan új generációs eszközöket is elérhetővé tesz, mint például a folyamatok automatizálása.

A tele- és infokommunikációs szektorban a nagykereskedelem a hírközlési és távközlési cégeknek nyújtott szolgáltatásokat foglalja magában.

A teljes interjút itt olvashatja el.

Kiemelt fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik