Üzleti tippek

Bevásárolt Szerbiában az OTP

A magyarországi bank szerbiai leányvállalata bejelentette, hogy a Vojvodjanska banka akvizíciója befejeződött. Az összeolvadás eredményeképpen az eszközök volumenét tekintve a szerb piac hetedik legnagyobb pénzintézete jön létre, 6 százalékot meghaladó piaci részesedéssel.

Az Újvidéken tartott sajtótájékoztatón a magyar OTP Bank, az OTP banka Srbija és a Vojvodjanska banka képviselői bejelentették, hogy az OTP banka Srbija mint vevő és a National Bank of Greece (NBG) mint eladó lezárta a pénzügyi tranzakciót. Az ügylet eredményeképpen az NBG Vojvodjanska bankában és a NBG Leasingben fennálló 100 százalékos részesedése az OTP banka Srbija tulajdonába került.

Az integráció 2019 tavaszán fejeződhet be

A Vojvodjanska banka csaknem 150 éve működik sikeresen Szerbiában. 2017. december 1-jével ez a nagy múlttal rendelkező, tőkeerős pénzintézet – amely az ország tíz legnagyobb bankjának egyike – az OTP-csoport igen értékes tagja lett. Az ügylet és az összeolvadás tanúbizonyságul szolgál a szerb bankpiac iránti hosszú távú és komoly elkötelezettségünkre, ahol további növekedést tervezünk, ezáltal megszilárdítva jelenlétünket a közép- és kelet-európai térség legnagyobb független bankcsoportjaként – mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója

„Akvizíciós stratégiánk elsődlegesen azon piacokra koncentrál, ahol jók a növekedési kilátások, lehetőség nyílik az optimális piacméret elérésére és a költségszinergiák kiaknázására. Azon dolgozunk, hogy az összeolvadás – amely várhatóan 2019 tavaszán zárul le – mindkét pénzintézet ügyfelei és munkatársai számára pozitív hatással járjon. Ez nemcsak a fiókokhoz való jobb hozzáférést, hanem a szolgáltatás minőségének további javítását is jelenti” – fejtette ki a bankelnök.

Az OTP banka és a Vojvodjanska banka összeolvadását követően az integrált vállalat Szerbia harmadik legnagyobb bankja lesz az ATM-hálózat méretét és a fiókok számát tekintve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik