Üzleti tippek
Serbia.Novi Sad.11.12.2017. OTP Bank Media Conference, which took over the Vojvodina Bank.
 Photo E-Stock Milos Rafailovic 
Konferencija za medije OTP Banke koja je preuzela Vojvodjansku banku.

Bevásárolt Szerbiában az OTP

24.hu
24.hu

2017. 12. 11. 22:04

A magyarországi bank szerbiai leányvállalata bejelentette, hogy a Vojvodjanska banka akvizíciója befejeződött. Az összeolvadás eredményeképpen az eszközök volumenét tekintve a szerb piac hetedik legnagyobb pénzintézete jön létre, 6 százalékot meghaladó piaci részesedéssel.
Korábban a témában:

Az Újvidéken tartott sajtótájékoztatón a magyar OTP Bank, az OTP banka Srbija és a Vojvodjanska banka képviselői bejelentették, hogy az OTP banka Srbija mint vevő és a National Bank of Greece (NBG) mint eladó lezárta a pénzügyi tranzakciót. Az ügylet eredményeképpen az NBG Vojvodjanska bankában és a NBG Leasingben fennálló 100 százalékos részesedése az OTP banka Srbija tulajdonába került.

Az integráció 2019 tavaszán fejeződhet be

A Vojvodjanska banka csaknem 150 éve működik sikeresen Szerbiában. 2017. december 1-jével ez a nagy múlttal rendelkező, tőkeerős pénzintézet – amely az ország tíz legnagyobb bankjának egyike – az OTP-csoport igen értékes tagja lett. Az ügylet és az összeolvadás tanúbizonyságul szolgál a szerb bankpiac iránti hosszú távú és komoly elkötelezettségünkre, ahol további növekedést tervezünk, ezáltal megszilárdítva jelenlétünket a közép- és kelet-európai térség legnagyobb független bankcsoportjaként – mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója

„Akvizíciós stratégiánk elsődlegesen azon piacokra koncentrál, ahol jók a növekedési kilátások, lehetőség nyílik az optimális piacméret elérésére és a költségszinergiák kiaknázására. Azon dolgozunk, hogy az összeolvadás – amely várhatóan 2019 tavaszán zárul le – mindkét pénzintézet ügyfelei és munkatársai számára pozitív hatással járjon. Ez nemcsak a fiókokhoz való jobb hozzáférést, hanem a szolgáltatás minőségének további javítását is jelenti” – fejtette ki a bankelnök.

Az OTP banka és a Vojvodjanska banka összeolvadását követően az integrált vállalat Szerbia harmadik legnagyobb bankja lesz az ATM-hálózat méretét és a fiókok számát tekintve.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetés után Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Meghalt Andy Vajna

Kommentek

Budapest, 2011. február 4.
Andrew G. Vajna filmproducer, a filmipar reformjáért felelõs, 2011 januárjában kinevezett kormánybiztos interjút ad dolgozószobájában a Magyar Távirati Irodának.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.