Üzleti tippek

Heti Válasz: Volt MSZP-közeli cég került a Habony-Rogán-érdekkörbe

Érdekes tulajdonosváltásról ír a friss Heti Válasz. A lap szerint korábban Puch László, egykori MSZP-s pártpénztárnok érdekeltségébe tartozó Metróber Kft. tulajdonosát, a Titán Holding Zrt.-t három hónapja felvásárolta a B B Partners Kft.

A cég egy testvérpár Boros Attila és Boros Árpád tulajdona. Boros Attila neve onnan lehet ismerős, hogy 2000-ben a Wallis tanácsadója volt, Bajnai Gordon vezetősége idején, illetve Hajdú-Bét vezérigazgatójaként is dolgozott. Az utóbbi időkben aztán a letelepedési kötvényekkel kapcsolatban került elő a neve, ugyanis egy kínai üzletemberrel, Lian Wanggal megalapította a kötvénykereskedelemmel foglalkozó Hungary State Special Debt Fundot.

Mindenki nyert a magyar letelepedési kötvényen, csak az ország bukott milliárdokat
Több offshore cégnél bontanak majd pezsgőt a százmilliárdos profit örömére, amennyiben idén valóban véget ér a magyar letelepedésikötvény-program. Hazánk közben toplistás a kínaiaknak pénzért letelepedési engedélyt adó országok sorában.

A letelepedésikötvény-bizniszt annak idején Rogán Antal javaslatára indította el az állam, és Rogán kabinetje volt az, amelyik megírta a nemzeti otthonteremtésről szóló törvényt a Central NOK Zrt.-re szabva. Ebben a cégben Boros Árpád felügyelőbizottsági tag, és ugyanilyen tisztséget lát el a Morando Kockázati Tőkealap-kezelőben. A Morando Tombor András érdekeltsége, aki pedig Habony Árpád magánhitelezője.

A Heti Válasz forrásai szerint a Metróber valószínűleg be fog szállni a Budapest-Belgrád vasútba műszaki ellenőrként vagy mérnök-tanácsadóként.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédy Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik