Üzleti tippek

November 24-ig lehet pályázni az InnoMax Díjra

Maradt még idő az innovációs pályázatok megírására és beadására.

Jelenleg is tart az Invitech Innomax Díj pályázati időszaka, és már most látható, hogy mind a Business kategóriában, mind pedig a Civil és Nonprofit kategóriában igen színvonalas, jövőbe mutató ötletekkel neveznek. A pályázók kérésének megfelelően a szervezők az eredeti október 31-i határidőt november 24-re módosították, így addig várják a mindannyiunk életét jobbá tévő, a közösségi érdekeket szolgáló innovatív megoldásokat.

Azt már most látni lehet, hogy az eddig is szép számban érkező pályaművek között mely témák bukkannak elő a legtöbbször. Az üzleti célú fejlesztések mellett, az esélyegyenlőség és az oktatás témája a legnépszerűbb, neveztek már interaktív tanulási módszereket segítő technológiával, de a digitális esélyegyenlőséget vagy éppen a médiatudatosságot fejlesztő programokkal is.

Javorniczky Áron

„A korábbi évek nyerteseit nyomon követve kijelenthető, hogy a pályázók komolyan gondolják ötleteik megvalósítását. Számos alkalommal lehettünk szemtanúi annak, hogy egy jó pályázattal elnyert támogatásunk milyen eredményekhez járulhatott hozzá. Sikersztori lett például egy olyan kezdeményezés, amely a fiataloknak nyújt nagy segítséget abban, hogy piacképes szakmát válasszanak, startupperek és sikeres fejlesztők bevonásával.

Emellett pedig örömmel látjuk azt is, hogy a pályázat segítségével olyan közösségek is részesültek már a digitalizáció és az infokommunikáció hasznaiból, akik korábban valamilyen oknál fogva nem élvezhették annak előnyeit. Ez utóbbira is vannak már jó példák és várjuk a további kezdeményezéseket is” – fogalmazott Javorniczky Áron, az Invitech Solutions operatív vezérigazgató-helyettese, az InnoMax Díj zsűrielnöke.

A díj célja, hogy anyagi és szakmai támogatással segítse valóra váltani azokat az ötleteket, amelyekkel jobbá tehetjük életünket, mindennapjainkat. A pályázaton két – a Business, valamint a Nonprofit és civil – kategóriában lehet indulni.

  • A Business kategóriában olyan innovatív, lehetőség szerint egyedi beruházási-, fejlesztési ötletek vagy projekttervek bemutatását várják, amelyek felhasználása nemcsak a pályázó, hanem mások üzleti sikereihez is hozzájárulhat.
  • A Nonprofit és civil kategóriában pedig olyan projekteket várnak, amelyek élhetőbbé tehetik környezetünket, legyen szó fenntarthatóságról, oktatásról, egészségügyről, felzárkóztatásról vagy éppen esélyegyenlőségről. Erre a pályázatra értelemszerűen civil szervezetek, egyesületek és nonprofit gazdasági társaságok nevezéseit várják.

A két kategória kiírása a társaság honlapjáról és blogjáról is letölthető, utóbbin egyébként számos más, a pályázathoz is hasznos szakmai anyag tekinthető meg.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik