Üzleti tippek

Beadta a derekát az Auchan – Novembertől jön a béremelés

Átlagosan 13,6 százalékkal emelik az áruházi alkalmazottak bérét. A cég létszámbővítést is tervez a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével folytatott tárgyalásokat követően.

Az Auchan Retail Magyarország közleménye szerint a béremelésre idén és jövőre 2 milliárd forintot biztosítanak, az alkalmazottak bruttó jövedelme 247 ezer forintra emelkedik a pótlékokkal, prémiumokkal és a többi béren kívüli juttatással együtt. A vállalat az áruházi menedzseri pozícióban dolgozók bérének rendezésére is ígéretet tett.

A közlemény idézi a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnökét, aki üdvözölte, hogy az alsóbb bérkategóriákban különösen jelentős lesz a fizetések emelkedése. Sáling József hozzátette, hogy a létszámbővítéssel elsősorban a létszámhiányt kell enyhíteni.

Dominique Ducoux vezérigazgató szerint a létszám emelését az új áruházak tervezett nyitása is indokolja. Az Auchan az elmúlt 2 évben 2,7 milliárd forintot biztosított bérfejlesztésre, ennek köszönhetően átlagosan 24 százalékkal nőtt az áruházi alkalmazottak bruttó alapbére.

A vállalat 19 áruházat, egy szupermarketet, 18 diszkont üzemanyag-töltőállomást és egy online áruházat üzemeltet és csaknem 7 ezer munkavállalót foglalkoztat. Az Auchan az elmúlt 19 évben mintegy 200 milliárd forintot fordított Magyarországon beruházásra – összegezte az MTI.

Kiemelt kép: MTI / Soós Lajos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik