Üzleti tippek

Egyre-másra állítja le az áruházaihoz vivő buszjáratokat a Tesco

tesco(960x640).jpg (Array)
tesco(960x640).jpg (Array)

Újabb három Tesco-egységhez nem lehet már eljutni busszal – számol be a napi.hu. A tatai és a hatvani Tescohoz május 30-tól már nem tesz kitérőt a helyi járat, és az is biztos, hogy júniustól az ózdi egységhez sem jár helyi busz.

Ezzel durván húszra nőtt azon Tesco-üzletek száma az országban, ahol leállítja a buszoztatást a hipermarketlánc. Januárban majd februárban több saját – ingyenes – járat leállt és több helyi járat már nem közlekedett a boltlánc egységeihez, idézi fel a portál.

A buszos elérhetőség így megszűnt a jászberényi, a miskolc-avasi, a nyírbátori, az oroszlányi, a salgótarjáni, a siófoki, a székesfehérvári hipermarketeknél, valamint a kiskunhalasi, a hajdúszoboszlói, az orosházai, a kazincbarcikai, a mezőkövesdi, a sárbogárdi, a nagyatádi, a marcali, a szerencsi és a nagykanizsai boltnál. A kőszegi üzlethez március óta nem megy a helyi busz, május végétől pedig már a hatvani és a tatai egység sem érhető el így. Az esztergomi egység esetében tavaly még két járat ment, ezekből az egyik, a Párkány felé közlekedő busz állt le az idén.

Egyébként a vasárnapi boltzár 2015 március közepi bevezetésével párhuzamosan a kormányzaton belül ötleteltek arról – még 2014-ben, a törvénytervezet megfogalmazásakor -, hogy a Tesco-buszokként ismert, de az Auchan által is alkalmazott, az áruházakhoz a vásárlókat szállító ingyenes buszjáratokat betiltsák vagy ellehetetlenítsék, de erről végül letett a kormányoldal. (A vasárnapi boltzárat pedig a népszavazási fenyegetés miatt 2016 tavaszán eltörölték.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik