Üzleti tippek
nagyito(430x286).jpg (nagyító, )

Az EU bekeményít a közepes méretű vállalkozásoknál is

24.hu
24.hu

2017. 04. 11. 12:23

Korábban a témában:

Az Európai Parlament Gazdasági és Pénzügyi Bizottsága által közzétett tervezetben az áll, hogy a multinacionális vállalatokra vonatkozó beszámolási küszöbértéket jelentős mértékben módosítanák: az EU számviteli irányelvben lefektetett 750 millió eurós összeghatárt 40 millió euróra csökkentenék. Amennyiben a tervezetet elfogadják, a közepes méretű cégeknek is részletes információkat kellene szolgáltatniuk minden országban tevékenységük főbb sarokszámairól – írja az RSM Hungary adópartnere, Hegedüs Sándor.

A tervezett módosítás alapján az alábbi vállalatok lennének kötelesek országonkénti beszámolót készíteni:

  • Azok az EU-ban székhellyel rendelkező vállalatcsoportok, amely a következő feltételekből legalább kettőt teljesítenek; konszolidált nettó árbevételük meghaladja a 40 millió eurót, bruttó mérlegfőösszegük a 20 millió eurót, vagy munkavállalóik száma a 250 főt.
  • Azok az EU-n kívüli székhelyű anyavállalat által irányított, az EU-ban bejegyzett leányvállalatok, amelyeknek konszolidált nettó árbevétele meghaladja a 40 millió eurót.

Így a társaságoknak nem csupán az EU tagállamokban folytatott, hanem globális tevékenységükről kellene adatot szolgáltatniuk a jövőben. Az EU megítélése szerint az irányelv módosítása költséghatékony módon javítaná az adózás globális átláthatóságát, továbbá lehetővé tenné a kormányok és a multinacionális vállalatok elszámoltathatóságát.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Take Your Pills
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.