Üzleti tippek

Lepukkant számítógépeken dolgozik a magyar

szamitogep(210x140).jpg (számítógép)
szamitogep(210x140).jpg (számítógép)

A hazai vállalkozások zöménél cserére szorul a digitális géppark, akár 12 éves számítógépeken is dolgozhatnak a munkavállalók – derült ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felméréséből.

A kutatás cégvezetőket kérdezett, amely alapján a fontosabb megállapítások a következők:

  • Céges weboldallal a vállalkozások 80 százalékuk rendelkezik, de nem ritka, hogy még havi rendszerességgel sem frissülnek az információk rajta.
  • Valamilyen webes értékesítési megoldást a válaszadók töredéke használ csupán.
  • Adatbázist nagyon kevesen építenek, elektronikus hírlevelet mindössze 20 százalékuk küld vevőinek.

A felmérés rámutat arra a döbbenetesen rossz eredményre is, hogy a magyar kkv-k az adatvédelemre egyáltalán nem fordítanak kellő energiát. Az évek alatt kemény munkával megszerzett vállalati adatok nincsenek biztonságban. Ezt igazolja az is, hogy átgondolt adatvédelmi, biztonsági szabályzattal kevesebb, mint egyharmaduk rendelkezik.

Arra a kérdésre, hogy elsősorban milyen informatikai megoldást tartana fontosnak a hatékonyság növelése és a munkafolyamatok optimalizálása érdekében, a legtöbb esetben valamilyen vállalatirányítási rendszert adtak válaszul. Jelenleg főként a pénzügy, számvitel, az értékesítés és a beszerzés, logisztika területén használnak ERP-rendszereket, ritkán integráltan, a vállalkozás teljes működésére hangolva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik