Üzleti tippek

Itt az új kétezer forintos érme 

Az 1956-os forradalomnak állít emléket.

A Magyar Nemzeti Bank az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából 2000 forintos címletű színesfém emlékérmét bocsát ki csütörtökön. A Rákoskeresztúri Újköztemető Nemzeti Emlékhely nevű emlékpénz törvényes fizetőeszköz – írta az MNB.

2000-1Az emlékérme előoldalán találhatóak a kötelező érmeképi elemek, az előlapon két stilizált kopjafa ábrázolása utal a nemzeti emlékhely részét képező 298-as és a 301-es parcella fejfáira.

A hátoldalon körbefutó „RÁKOSKERESZTÚRI ÚJKÖZTEMETŐ NEMZETI EMLÉKHELY” feliratot a nemzeti emlékhelyek kettős csomós emblémája zárja le, amely közös elemként tűnik fel a sorozat korábban megjelent emlékérméin is.

2000-hat

Az emlékérmét a 2012-ben a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Kligl Sándor, Munkácsy-díjas szobrászművész tervezte, mesterjegye a hátoldal jobb alsó szélén található. Az emlékérme 90% réz és 10% nikkel ötvözetéből készült, súlya 18,4 gramm, átmérője 37 mm, széle recézett. Az emlékérméből 5000 darab készíthető, bronzpatinázott kivitelben.

Az emlékérme időkorlát nélkül, a teljes készlet erejéig a rajta szereplő névértékkel azonos áron vásárolható meg csütörtöktől a Magyar Pénzverő Zrt. érmeboltjában (V. ker. Budapest, Hold u. 17.), illetve a vállalat honlapján üzemeltetett webáruházban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik