Üzleti tippek

Egy cégnek kedvez a pénztárgép-támogatás

Januártól a taxisoknak is kötelező lesz új típusú gépet használni, de eddig csak egy engedélyes típus van.

Januárig be kell szerezniük a taxisoknak is az új típusú online kasszát, a nemzetgazdasági minisztérium ezt támogatással is próbálja ösztönözni – írja a Világgazdaság. 50 ezer forintos támogatást kaphatnak, de ennek feltétele, hogy a határidőig megvásárolják a gépet.

Egyelőre csak az LA Pénztárgép nevű társaságnak van megfelelő pénztárgépe, a vezérigazgató húszezres eladással számol a következő időszakban. Azt azonban nem gondolja, hogy versenytárs nélkül maradnak, az engedélyezési hivatal jelenleg három másik típust is vizsgál.

Az LA által forgalmazott kasszákat fejlesztő Tekinvest Holding ügyvezetője azt mondta, azért értek célba időben, mert már az új előírásokról szóló egyeztetések legelején hozzáláttak a fejlesztéshez. A taxisoknak szánt típusba GPS-t is integrálni kellett.

A Világgazdaság rámutat, hogy januártól a masszőröktől kezdve a plasztikai sebészeken és autószerelőkön át a taxisokig minden újonnan kötelezett szolgáltatónak NAV-hoz bekötött pénztárgéppel kell rendelkeznie. A gazdasági tárca támogatási rendelete olyan gépre nem kínál állami segítséget, amelynél bizonytalan a januári teljesítés, vagyis úgy néz ki, egyelőre csak egy cég termékeire jár a támogatás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik