Üzleti tippek

Eger és Pécs is Európa legjobbjai között

egri vár (egri vár)
egri vár (egri vár)
A Trivago.hu szálláskereső weboldal saját statisztikái alapján idén is rangsorolta a legjobb ár-érték arányú úti célokat. Ezúttal kontinensekre lebontva született meg a Best Value lista, Eger és Pécs is felkerült az európai top 10-be.

A trivago Best Value Indexe alapján létrehozott lista három tényezőt vesz figyelembe:

  • az adott város átlagos szállásárát az utóbbi egy évben,
  • a szálláshelyek értékelését (minimum 150 értékelés szükséges ahhoz, hogy egy adott település felkerülhessen a listára),
  • valamint a szállások számát (minimum 50).

Az átlagárat és a szálláshely-értékeléseket összevetve így a legjobb ár-érték arányú desztinációk listája áll fel.

Két magyar város az európai top 10-ben!

A legkedvezőbb ár-érték arányú európai úti célok listáján Eger hatodikként, Pécs pedig nyolcadikként került a top 10-be, de a 100 legjobb között további 5 magyar város, Szeged (33. helyen), Hévíz (42. helyen) és Sopron (44. helyen), Győr (53. helyen) és Sárvár (63. helyen) is szerepel.

triv

A Best Value lista különlegessége, hogy mivel nem az úti célok keresettségére fókuszál, így nem feltétlenül a sokat emlegetett, minden utazó által ismert városok kerülnek fel rá, hanem olyanok is, amelyeket nagy nemzetközi vagy európai toplistákról általában mellőznek.

Ez jó ajánlás az utazni vágyók számára 2017-re, hiszen olyan úti célok közül válogathatnak, amiket eddig nagy eséllyel még nem látogattak meg, ahol a szálláshelyeket más utazók jó szívvel ajánlják és ahol ehhez mérten az árak is kedvezőek. Másrészt az adott város ismertségét is növeli a toplistás helyezés, hiszen a trivago minden évben Európa-szerte közzéteszi a legjobbakat – értékelt a cég sajtókapcsolatokért felelős munkatársa, Hermann Eszter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik