Üzleti tippek
Which direction?

Álláskeresés: előnyben a „gondoskodó” cégek

24.hu
24.hu

2016. 08. 23. 14:53

A jótékonyság és társadalmi felelősségvállalás többszörösen megtérülhet a vállalkozások számára.
Korábban a témában:

A Regus irodai szolgáltató cég kutatása szerint az üzletemberek világszerte kulcsfontosságúnak tartják a jótékonyság és a vállalati felelősségvállalás kérdését. A nemzetközi felmérésben részt vevő csaknem negyvenezer válaszadó felének fontos, hogy munkaadója részt vegyen jótékonysági programokban. Sőt, a vállalati felelősségvállalás kérdése is számít a munkahely kiválasztásakor.

43 százalékuk állította, hogy két hasonló álláslehetőség közül a többet jótékonykodó vállalat ajánlatát választanák. Vagyis azok a vállalkozások, amelyek bizonyíthatóan támogatják a közösséget, sikeresebben tudják megszerezni és megtartani a legjobb szakembereket.

A felmérés főbb eredményei

  • A válaszadók harmada közvetlenül is szeretne részt venni a vállalat jótékonysági munkájában.
  • 34 százalékuk többet szeretne tudni a témáról.
  • 41 százalékuk értékeli a vállalati felelősségvállalási kezdeményezéseket, de 29 százalékuk úgy véli, kevés információt kap róluk.
  • Negyedük szeretne tájékozottabb lenni a többi osztály jótékonysági és vállalati felelősségvállalási tevékenységével kapcsolatban.
  • 40 százalékuk gondolja úgy, hogy a szektorban működő cégek aktívabbak is lehetnének a vállalati felelősségvállalás és a jótékonykodás (37 százalék) területén.

A Regus szóvivője szerint már-már nyilvánvaló, hogy az alkalmazottakat ma már nemcsak az önző karrierépítési célok vezérlik, hanem egyértelműen kijelentik, hogy szívesebben dolgoznak olyan cégnél, amely eredményeket tud felmutatni a CSR terén is.

A vállalkozásoknak érdemes figyelembe venniük ezt a társadalmi munka iránti elkötelezettséget, tájékoztatniuk munkatársaikat a jótékonysági és felelősségvállalási projektekről, és felajánlaniuk a közvetlen részvétel lehetőségét.

Azok a dolgozók, akik ismerik cégük ilyen típusú tevékenységét, elégedettebben és motiváltabban végzik munkájukat. A jótékonysági programok mindezek mellett azt is lehetővé teszik, hogy a vezetők és a beosztottak egy csapat tagjaiként, közösen dolgozzanak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Apa lesz Tabáni István

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.