Üzleti tippek

Végre: áttörés az egyéni vállalkozók ügyintézésében

autoipar(210x140)(1).jpg (autóipar, szerelő, vállalkozó, kkv, alkatrész,)
autoipar(210x140)(1).jpg (autóipar, szerelő, vállalkozó, kkv, alkatrész,)
A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) rendszere végre megfelel a jogszabálynak, így az egyéni vállalkozói ügyeit immár a meghatalmazott ügyfélkapujáról is lehet intézni - adta hírül (MTI OS) a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE).

Ismeretes, hogy az MKOE már többször kifogásolta, hogy a KEKKH informatikai fejlesztések késleltetésével akadályozta a közigazgatási szabályozásban már évekkel ezelőtt előírt meghatalmazotton keresztüli ügyintézést.

Ez különösen hátráltatta az eljárást, ha egyéni vállalkozásról volt szó. Az egyéni vállalkozás megalapítása ugyanis bonyolult adójogi választásokat is igényel, ami miatt rendszeresen fordulnak az ügyfelek a könyvelőkhöz.

Az új rendelkezési nyilvántartásban eddig nem szerepelt az “Egyéni Vállalkozás” menüpont, ami most már elérhető. Miután mulasztás pótlásáról van szó, a KEKKH nem bocsátott ki közleményt az eredményről. Az egyéni vállalkozók meghatalmazottakon keresztüli ügyintézése egy új fejezetet nyit az elektronikus ügyintézés terén – állapítja meg az MKOE közleménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik