Üzleti tippek
Businessman trying to solve a large maze with a brain illustration

Startupoknak indít fejlesztőprogramot a Telenor, akár 10 milliós befektetéssel

24.hu
24.hu

2016. 06. 16. 10:41

A telekommunikációs cég június 15-i Okostelefon Akadémiáján jelentette be startupokat támogató akcelerátor programjának elindítását, amely az első ilyen vállalati program Magyarországon. A résztvevő startupok szakértő mentorokhoz, tapasztalt felső vezetőkhöz, pénzügyi forrásokhoz, befektetőkhöz, valamint a csoport nemzetközi ügyfélköréhez és partnerhálózatához hozzáférve nyerhetnek a fejlődésükhöz szükséges lendületet.
Korábban a témában:

A Telenor Accelerate arra hívja Magyarország digitális startupjait, hogy jelentkezzenek a szeptemberben induló programra. A zsűri által kiválasztott 5 legjobb projekt workshopokból és mentoring-foglalkozásokból álló, három hónapos fejlesztésen vehet részt, a cég infrastruktúráján tesztelheti elképzeléseit, és kiaknázhatja a ügyfélkörben rejlő marketinglehetőségeket is.

Cégünk lelkes innovátorként folyamatosan új ötletekkel szolgáltatásokkal jelenik meg a piacon, mindig a legújabb koncepciókat és termékeket biztosítva ügyfelei és partnerei számára. Magyarországi partnereinkre támaszkodva már több innovatív terméket is bevezettünk, pl. a MyTV-t vagy a Telenor Walletet. Most pedig örömmel bővítjük tovább magyar partnereink körét és segítünk nekik nemzetközi sikert elérni termékeikkel – nyilatkozta a cég vállalatfejlesztési vezérigazgató-helyettese, Ole Bjorn Sjulstad a program elindítása kapcsán.

A programban a nemzetközi startup akcelerációs tapasztalatokat ötvözik a magyar digitális iparág legjobbjainak szakértelmével. A vállalat innovációért felelős alelnöke, Takács Zoltán  biztos benne, hogy kiváló mentoraik, Pistyur Veronika, Varga Zoltán, Oszkó Péter, Várkonyi Balázs és Vinnai Balázs segítségével a kiválasztott startupok a 3 hónapos intenzív bootcamp során valóban növekedni tudnak, és a lehető legtöbbet hozzák majd ki azokból az ismeretekből, finanszírozási forrásokból, befektetői kapcsolatokból és ügyfélkörből, amelyeket rendelkezésükre bocsátunk. A hazai és nemzetközi lehetőségek és tudás ilyen ötvözete egyedülálló Magyarországon, és meggyőződése, hogy a program az egész hazai startup ökoszisztéma számára hasznos lesz .

Telenor Accelerate

A program 150 millió forint értékű támogatást ajánl fel magyar startupok számára alacsony százalékú kisebbségi részesedés ellenében, az alábbi lehetőségekkel:

  • hozzáférés a vállalat ügyfélköréhez és partnerhálózatához: tesztelési és marketinglehetőségek a csoport 200 millió ügyfele és 1 millió nagyvállalati partnere körében,
  • személyes mentoring-foglalkozások szakértő mentoraikkal és a cég felsővezetőivel,
  • workshop a service design témakörében, kommunikációs tréning,
  • hozzáférés angyal befektetőkhöz, finanszírozási forrásokhoz, potenciális helyi és nemzetközi partnerekhez,
  • kiváló infrastruktúra: közösségi irodák Budapesten és Törökbálinton, teszteszközök, céges szolgáltatások (Hipernet és felhőmegoldások),
  • részvételi lehetőség csereprogramban a cég ázsiai akcelerátor kezdeményezéseinek résztvevőivel,
  • akár 10 millió forint befektetés.

Kik jelentkezhetnek?

A Telenor az alábbi feltételeknek megfelelő startupok jelentkezését várja az akcelerátor programra:

  • a fejlődés korai szakaszában járó startup-csapatok, amelyek már rendelkeznek internetre csatlakozó termékükből az első prototípussal (MVP) az alábbi területek valamelyikén: pénzügy-technológia, mobil egészségügy, oktatás, szórakoztatóipar, elektronikus és mobilkereskedelem, kommunikáció, játékprogramok, IoT, m2m, felhő, mobilalkalmazás vagy hardvereszközök,
  • magyar vagy magyarországi székhelyű csapatok, de európai startupok is jelentkezhetnek, ha már van Magyarországon bejegyzett cégük, vagy hajlandóak ilyet létrehozni és Budapestre költözni az akceleráció idejére,
  • olyan startupok, amelyek készek szeptembertől decemberig idejük túlnyomó részét a termékfejlesztésre, valamint akik részt tudnak venni a Budapesten és Törökbálinton zajló akcelerációs foglalkozásokon.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. március 16.
Farkas Flórián, a Fidesz képviselõje az Országgyûlés plenáris ülésén 2015. március 16-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.