Üzleti tippek
businessman is buying goods  on tablet computer with credit card

A fejlesztőket is vonzza a bankszektor

24.hu
24.hu

2016. 06. 15. 16:46

Rekordszámú nevezés érkezett a Novathon #withCIB versenyre.
Korábban a témában:

Eddig körülbelül 180 szakember és egyetemista jelentkezett az online banki szolgáltatások fejlesztését elősegítő ötletbörzére, a Novathon #withCIB-re. A bruttó 4,5 millió forintos összdíjazású verseny résztvevőinek feladata a 24 órás megmérettetésen pénzügyi innovációs, fintech ötletek kidolgozása lesz. Az eseményen számos nemzetközi fejlesztő cég tart előadást.

A vártnál jóval nagyobb érdeklődésre való tekintettel kétszer is megemelték a szervezők az innovációs maraton nevezési létszámkorlátját, és korlátozott számban még mindig várják a jelentkezőket.

A rendezvényre programozókat, alkalmazás-fejlesztőket, webdesignereket, üzleti és marketing területtel foglalkozó szakembereket, illetve az ezen a területen tanuló egyetemistákat várnak a szervezők.

Az eddigi jelentkezők között nagyjából fele-fele a még tanulók és a már dolgozó szakemberek aránya. Érdekes, bár nem meglepő adat, hogy a regisztrálók döntő többsége, körülbelül 80 százaléka férfi, és 5 százaléka külföldi.

A maratoni versenyen olyan új, elsősorban pénzügyi területen használható digitális alkalmazásokra vár ötleteket a zsűri, amelyek forradalmasíthatják, kényelmesebbé, egyszerűbbé tehetik a pénzügyi szolgáltatásokat a jövőben.

Brett King is Budapestre érkezik

A szakember számos, a bankok jövőjével foglalkozó nemzetközi sikerkönyv szerzője. A jövőkutatót  – aki a Breaking Banks műsorvezetője a Voice Amerika rádióban  – az American Banker magazin korábban az év innovátorának választotta, a Bank Innovation médiavállalat pedig a bankszakma 10 legértékesebb márkája között tartja számon. King amellett, hogy előad az eseményen, részt vesz a zsűri munkájában is.

A versenyzőket hazai és külföldi mentorok segítik, akik IT, designer, fejlesztői, üzleti és marketing környezetből érkeznek, és számos nemzetközi cég található a támogatók között. A június 25-én és 26-án megrendezésre kerülő versenyen a csapatoknak teljesen vagy részlegesen ki is kell majd dolgozniuk előre megadott témakörök mentén az ötleteiket, akár a kezdetleges alapprogramok megírását is ide értve.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Hands touching global connection and icon customer networking data exchanges on glitter bright lights colorful background
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.