Üzleti tippek

Üzleti- és marketingtréninget indítottak határon túli fiatal vállalkozóknak

Megkezdődött hétfőn a 2016 - a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve program nyári továbbképzése Mezőkövesden, a 200 résztvevő két turnusban többek között üzleti és marketing tréningen vesz részt. A nemzetpolitikai államtitkárság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a programot Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg.

A helyettes államtitkár köszöntőjében elmondta, hogy a jelen lévő fiatal vállalkozókon is múlik a határon túli magyarság gazdasági megerősödése, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy képesek legyenek szülőföldjükön élni és boldogulni.

A nyári továbbképzés két turnusban (kétszer három nap) valósul meg, amelyre 100-100 fiatal vállalkozó és vállalkozni vágyó érkezett a Kárpát-medencéből. A résztvevők között jelentős az agrár szektorból érkezők száma, de sokan képviselik a turizmus, a kereskedelem, az információtechnológia, a kézművesség vagy a szolgáltatás ágazatát.

A képzés célja, hogy a Design Terminál tapasztalt mentorainak támogatásával, problématérkép elkészítésével, valamint üzleti- és marketing tréningen való részvétellel segítsék a jelentkezők vállalkozásának sikerességét, lehetőséget teremtsenek a közös gondolkodásra, jó gyakorlatok és tapasztalatok cseréjére, az egyes vállalkozások sikerét elősegítő együttműködésekre, határon átívelő projektek megszületésére.

A hét folyamán a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. mutatja be működését a külhoni régiókban, valamint a Magyar Fejlesztési Központ munkatársa számol be a brüsszeli Európai Uniós pályázati lehetőségekről. Az utolsó napon a Példakép Alapítvány munkatársai mutatják be a Példakép Pályázatot, amelynek keretében idén a határon túli magyarok között keresik a példaértékű, fiatal vállalkozókat – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik