Üzleti tippek

Jelentős cégfelvásárlás a magyar piacon

Az olasz cégcsoport holdingvállalatán, a Lucart Spa-n keresztül felvásárolta a Bokk Paper Kft-t. A tranzakcióról szóló szerződést 2016. május 31-én írták alá. A Bokk Paper Kft. jelenleg a legnagyobb független szereplő az úgynevezett AFH (Away From Home) higiéniai papírtermékek magyarországi piacán.

A cég éves árbevétele 7,5 millió euró (körülbelül 2,35 milliárd forint), aminek több mint egyharmadát a környező országokba irányuló export teszi ki. A vállalat jelenleg 55 főt foglalkoztat. A társaság a továbbiakban Lucart Kft. néven folytatja tevékenységét.

Massimo Pasquini, a Lucart-csoport vezérigazgatója elmondta: bíznak benne, hogy az akvizícióval megerősíthetik jelenlétüket Közép-Kelet-Európa AFH piacain.

A Lucart több mint 1250 főt foglalkoztató olasz vállalatcsoport, éves árbevétele meghaladja a 400 millió eurót. A társaság Olaszországban vezető az újrahasznosított anyagokból készült, házon kívüli felhasználásra szánt (AFH) papírtermékek piacán, illetve egyike Európa öt legnagyobb szereplőjének a szektorban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik