Üzleti tippek

Hatalmas elbocsátás jöhet a Nokiánál, akár 15 ezer dolgozót is elküldhetnek

Eddig hivatalosan 2400 munkatárs elbocsátását jelentették be.

Világszerte 10-15 ezer dolgozójától válhat meg a Nokia az Alcatel-Lucent megszerzése után indított költségcsökkentési program keretében – közölte egy finn szakszervezeti vezető.

A cég áprilisban ismertette 2018-ig szóló, 900 millió eurós költségcsökkentő programjának részleteit, mellyel összefüggésben eddig hivatalosan 2400 munkatársának elbocsátását jelentette be Finnországban és Németországban. Azt még nem tárta fel, hogy globálisan hány dolgozót küld el.

A Nokiának világszerte 104 ezer alkalmazottja van. A finnországi Ouluban működő gyár egyik szakszervezeti vezetője kedden azt mondta: más szakszervezetektől kapott információk alapján 10-15 ezres leépítéssel számolnak. A Nokia szóvivője erre nem kívánt reagálni.

A Reuters közlése szerint a Nokia mintegy 30 országban folytat egyeztetést az érdekvédelmi szervezetekkel. A cég egyébként idén januárban vette át az ellenőrzést a francia-amerikai Alcatel-Lucent felett, amit 15,6 milliárd euróért vásárolt meg. Az akvizíció a várakozások szerint kedvező hatással lesz a Nokia működési költségeire, és javítja pozícióját a mobil hálózati berendezések piacán a svéd Ericssonnal és a kínai Huaweijel szemben. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik