Üzleti tippek
Budapest, 2013. november 27. 
Százdolláros bankjegyek.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget.

Brutális pénzt fektetnek a cégek a digitális ipari forradalomba

24.hu
24.hu

2016. 04. 13. 11:58

Ha az újabb ipari forradalommal kapcsolatos várakozásoknak csak a fele teljesül, az is alapjaiban megváltoztatja a versenykörnyezetet.
Korábban a témában:

A vállalatok várakozásai szerint több mint 900 milliárd dollárt hozhat a digitális ipari forradalom, ami a költségek csökkenésének, a hatékonyság és a nyereség növekedésének köszönhető. A szervezetek több mint fele két éven belül megtérülést vár.

Az informatikai szakemberek iránti igény és az adatbiztonság viszont továbbra is komoly kihívást jelent – hívja fel a figyelmet a PwC tanácsadó cég globális tanulmányában.

A gyártók világszerte minden szektorban készülnek az új ipari forradalom által nyújtott lehetőségek kiaknázására. A felkészülés már javában folyik: globálisan a társaságok nagyjából harmada – saját megítélésük szerint – magas szintet ért el a digitalizációban, és ez az arány a következő öt évben a jelenlegi 33-ról várhatóan 72%-ra emelkedhet.

A megkérdezettek több mint fele (55%) úgy véli, hogy mindössze két éven belül megtérülnek ezek a kiadások – összegezte a PwC a kilenc iparágat felölelő, 26 országból több mint kétezer cég megkérdezésével készült tanulmányában.

A digitalizáció óriási előnyökkel járhat

Az elemzésből kiderül, hogy az átállás az összes megkérdezett országban egyenlő mértékben zajlik. Ha a digitális ipari forradalommal kapcsolatos várakozásoknak csak a fele teljesül, az is alapjaiban megváltoztatja a versenykörnyezetet a következő öt évben.

„Az átalakulási folyamat végén a sikeres ipari vállalkozások olyan valóban digitális technológiát alkalmazó cégekké válnak, amelyek alapvetően továbbra is fizikai terméket hoznak létre, de ezt digitális interfészek és adatalapú, innovatív szolgáltatások egészítik ki. Ezek a társaságok a vevőkkel és beszállítókkal együttműködésben digitális ipari ökoszisztémákat alkotnak. Óriási lehetőségek rejlenek például a szenzortechnikával támogatott karbantartás-tervezés területén vagy a gyártási folyamat nyomon követése és optimalizációja szempontjából is” – összegezte Kerekes Antal, a PwC Magyarország technológiai tanácsadási szolgáltatásokat vezető cégtársa.

Dollármilliárdokat ölnek a fejlesztésekbe

A cégek világszerte a forgalmuk körülbelül 5%-át tervezik befektetni minden évben a digitalizációba. A felmérésben részt vevő iparágakban a forgalom 5%-a összesen 907 milliárd dollár értékű beruházásnak felel meg.

A beruházások főként az olyan digitális technológiákra irányulnak, mint például a szenzorok és hálózati elemek, a szoftverek és alkalmazások vagy gyártási folyamatirányító rendszerek. A cégek az alkalmazottak képzésébe és a szervezeti változások előremozdításába is befektetnek.

Az ipari vezetők a belső vertikális értékláncon belüli és az ellátási lánc mentén a horizontális partnerekkel kapcsolatos alapvető funkciókat is digitalizálják. Ezen kívül termékportfóliójukat digitális funkciókkal bővítik és innovatív, adatalapú szolgáltatásokat vezetnek be.

A digitalizációból adódóan a válaszadók szerint évente átlagosan 3,6%-os költségcsökkenés és 2,9%-os bevételnövekedés várható. Abszolút értékben ez összesen 914 milliárd dollárnak felel meg, amely 421 milliárd dollár költségcsökkentésből és 493 milliárd dollár forgalomnövekedésből tevődik össze.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.