Üzleti tippek
BYOD Bring Your Own Device Computers using Cloud Computing

Így szerzik meg a cégek a legolcsóbb munkaerőt

24.hu
24.hu

2016. 04. 11. 12:58

Magyarországon is egyre több a multikulturális projekt.
Korábban a témában:

A multikulturális csoportokban való dolgozás már a munkaélet olyan egyszerű folyamataiban is a társadalmi kultúrák különbözőségét mutathatja, mint a kézfogás, a köszönés vagy a számlarendezés.

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) projektmenedzserek között végzett kutatása szerint hazánkban is egyre jellemzőbbek az ilyen projektek.

  • A kérdőíves felmérés alapján a megkérdezettek 94%-a rendelkezik ilyen jellegű tapasztalattal, 75%-uk vezetett is hasonló projektet.
  • A válaszadók 95%-a a multikulturális projektek növekedését prognosztizálja a közeljövőben. Ennek oka, hogy a munkatervek tulajdonosai a megvalósítás irányítására igyekeznek megtalálni a legjobb projektmenedzsereket, lehetőség szerint a legkedvezőbb áron.

A virtualitásnak, vagyis a nem azonos földrajzi helyen való munkának és az angol nyelv térnyerésének köszönhetően pedig a nemzetiség és lakóhely sem jelent akadályt.

Legjobb, legolcsóbb munkaerő a világ bármely pontjáról

A munkafolyamatok költséghatékonyak, megszerezhetők a legspeciálisabb tudású szakemberek, és utazással sem feltétlen kell számolni. Ezen felül megismerhetőkké válnak a helyi piacok, ami lépéselőnyt jelenthet egy új termék vagy szolgáltatás bevezetésekor. Nem utolsó sorban pedig működik a „kövesd a napot” munkavégzés, vagyis a projektcsapat tagjai 0-24-ben elérhetők, az időzónáknak megfelelően.

Kulturális buktatók

A projektmenedzserek többsége a legnagyobb nehézségnek a kommunikációbeli különbségeket tartja, amelyek nem elsősorban a nyelvből, sokkal inkább a kulturális szokások, gondolkodási módok és fogalmazásbeli különbségéből adódnak. További hátráltató tényezőként merült fel a kultúránként eltérő döntési mód, az időkezelés és a feladatmegosztás is.

A multikulturális csapatokban a bizalomépítés az egyik legfontosabb kritérium, amely azonban a gyakran változó csapatösszetétel és a távolság miatt is akadályokba ütközhet. Ezen kívül azt az általános tendenciát is figyelembe kell venni, hogy virtuális kommunikáció során hajlamosak vagyunk negatívabban megítélni egy-egy üzenetet.

A megkérdezettek 75%-a számára nem jelent nehézséget ilyen projektben dolgozni, ugyanakkor 37% nem gondolja, hogy a multikulturalitás jobb eredményt hoz. Szintén 37% azok aránya, akik számára az ilyen típusú projekt stressznövekedéssel jár.

Mit lehet tenni, hogy nagyobb legyen az eredményesség és kevesebb a stressz?

„Nemcsak a hozzáértést, hanem a kulturális sajátosságokat is figyelembe kell venni, hiszen ez meghatározza a munkastílust és a morált is. A megoldás egymás kultúrájának jobb megismerése, de nemcsak a felszíni jelenségek alapján, hanem a tradicionális értékrendszerek, világnézetek mentén” – mondta Prónay Gábor egyetemi docens, a Projektmenedzsment Fórum alapítója és szervező bizottsági elnöke. A kultúrsokk jelenséget a többi között tréningekkel, közös gondolkodásokkal és társasági rendezvényekkel lehet tompítani.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.