Üzleti tippek
Work on computer

A jó cégnek is kell az online cégér

24.hu
24.hu

2016. 03. 21. 12:58

Noha a felmérések szerint egyre több kisvállalkozás bízza külső cégekre a hirdetési feladatokat, még mindig sokan oldják meg házon belül ezeket a napi munkafolyamatok részeként.

Egy tavaly év végi kutatás alapján a megkérdezett cégek 60 százaléka foglalkozik saját maga azzal, hogy elérhetővé és láthatóvá váljon leendő ügyfelei számára. Vállalkozóként ezért érdemes tisztában lenni a digitális kor követelményeivel és élni az internet nyújtotta, reklámozási lehetőségekkel is, beleértve a különböző közösségi oldalakat.

Internettel a hatékonyabb kapcsolattartásért

Az Invitel megbízásából a BellResearch a közelmúltban olyan kutatást végzett a hazai kisvállalatok körében, amelynek keretében azok telekommunikációs szokásait, döntéseit kívánta feltérképezni, mélyebben megérteni. A felmérésben arra is rákérdeztek, milyen szolgáltatásokat tartanak a legfontosabbnak a kisebb magyar cégek. A megkérdezettek szerint az internet a kapcsolattartás és információáramlás elsődleges csatornája.

A válaszadók ráadásul kiemelték, hogy számos szektorban szinte kikerülhetetlen az internet. Ugyanis bizonyos kötelező adatszolgáltatások azon keresztül történnek. Ilyen például az áruszállító cégek által használt elektronikus árukövető rendszer (ÉKÁER), vagy akár az üzletekben használatos online kassza. Mindemellett a vizsgálat igazolta azt a köztudomású tényt is, hogy az internet hatékonyabbá, gyorsabbá teheti az adminisztratív munkafolyamatokat. Ráadásul a dokumentálhatóság is egyszerűbbé válik a világháló segítségével.

A kutatásból az is kiderült, hogy leginkább a 10-30 Mb/sec közötti sávszélesség használata jellemző a megkérdezett kisvállalkozásokra.

Ez az adatátviteli sebesség bőven elegendő egy kisebb cég zökkenőmentes működéséhez. Döntően böngészésre, levelezésre, kisebb fájlméretű csatolmányok küldésére és fogadására használják mindennapi munkájuk során az internetet a vállalkozások.

Tipp

Az Invitel több fajta elérhető sávszélességű Profi Net vezetékes internetcsomagja közül ki-ki igénye szerint választhatja ki cége számára a legmegfelelőbb sávszélességet, vállalkozásuk internet-használatához igazodva. De a sávszélesség növelő opcióval 30 napig díjmentesen az adott előfizetésnél nagyobb sebességű internet is kipróbálható. Ráadásul egyéves szerződés esetén a szolgáltató a csomag részeként biztosít céges belföldi domainnevet, ami hozzárendelhető a szintén csomagban foglalt 5 darab 6GB tárterületű e-mail címekhez.

A www.cegnev.hu formátum és a hozzá illeszkedő munkatarsneve@cegnev.hu e-mail címek mind az adott cég interneten történő, könnyű eléréséhez szükségesek és az ügyfelekkel való kapcsolatfelvételt is segítik. De szintén igen hasznos az első hónapban ingyenesen igénybe vehető Kaspersky kisvállalati vírus- és adatvédelmi megoldás is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.