Üzleti tippek

55 milliárdos prémium ütötte a Google-vezér markát

Pénzesőt hozott a hétvége a Google-nál, több vezető kapott dollármilliós prémiumot, a legtöbbet - 199 milliót - Sundar Pichai vezérigazgató, ezzel ő lehet a legjobban fizetett menedzser.

A hétvégén több gigaprémiumot osztott ki a Google. A döntés értelmében a cég több vezetője dollármilliókat érő részvénycsomagot kapott a keresőóriás mögött álló Alphabet Inc. cégtől – írja a Bloomberg.

Az Alphabet vezérigazgatója, Sundar Pichai 199 millió dollárnyi részvény boldog tulajdonosa lehet, ami mai árfolyamon átszámítva több mint 55 milliárd forint. Ezzel ő lesz majd a legjobban kereső alkalmazott a világon. Azonban ennek az összegnek csak 2019-ben örülhet Sundar, ugyanis azzal a feltétellel kapja majd meg a részvényeket, ha 2019-ig marad a keresőóriás vezérigazgatói székében.

A Bloomberg közlése szerint Sundaron kívül 42.8 millió dollárt érő részvénycsomagot kapott még Diane Greene, aki a szoftverrészlegért felel a cégnél, valamint Ruth Porat pénzügyi igazgatót is megdobták 38,3 millióval. Ők ugyanúgy, mint Sundar csak 2019-ben kaphatják meg az összegeket, ha addig a helyükön maradnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik