Üzleti tippek
Gyula, 2015. december 16.
Szívkatéterezésre alkalmas kezelõ a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház új épületében lévõ szájsebészeti osztályon, Gyulán 2015. december 16-án. Az épület és az osztályok 6 milliárd forintos fejlesztésbõl valósultak meg.
MTI Fotó: Rosta Tibor

A kórházi fertőzésekkel száll szembe a magyar fejlesztő cég

24.hu
24.hu

2016. 01. 15. 15:52

A HandInScan technológiájára a piaci igényt jól jelzi, hogy már több mint 30 országgal tárgyal a cég.

A Perion Kockázati Tőkealap legújabb befektetésével a HandInScan Kft. második körös tőkebevonást hajtott végre.

A több innovációs és startup díjat elnyert fejlesztés a Jeremie-program keretein belül 411 millió forintos befektetési kört zárt. A vállalkozás a Perion Kockázati Tőkealap befektetését az első szériagyártású, már Red Dot díjjal is kitüntetett Hand-in-Scan Medical Trainer, illetve Semmelweis Scanner eszköz világpiaci bevezetésére, valamint a további fejlesztések felgyorsítására fogja felhasználni.

Dr. Haidegger Tamás vezérigazgató elmondta: termékeik és szolgáltatásaik révén elérhető a tökéletes kézhigiénia, azok szakszerű és folyamatos használatával bizonyítottan csökkenthetők a kórházi fertőzések. A multirezisztens kórházi fertőzések az egyik legkomolyabb egészségügyi problémának számítanak napjainkban világszerte.

A HandInScan a BME egy spinoff vállalkozásaként indult, és a korai startup fázisban a DBH Investment Kockázati Tőkealap fektetett a cégbe abból a célból, hogy a termék prototípusát validálják, és az első piaci visszajelzések alapján kifejlesszék piacképes terméküket és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat.

Miután az első prototípusokat több mint 16 ezer kórházi dolgozó tesztelte európai és ázsiai kórházakban, elkészült a piaci igényeknek megfelelő termék, és kialakult a hozzá kapcsolódó oktatási, képzési és szolgáltatási csomag. Ezen a ponton döntött a befektetés mellett a Perion Kockázati Tőkealap.

A technológiára a piaci igényt jól jelzi, hogy már több mint 30 országgal tárgyalnak disztribúciós szerződésről 3 kontinensen (Európa, Ázsia, Észak-Amerika).

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Stray dogs run in front of the Chernobyl nuclear power plant during a drill organized by Ukraine's Emergency Ministry, 08 November 2006. Emloyees and rescue workers improved their activity in case the "sarcophagus" covering the destroyed 4th power block collapses.
 AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY / AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.