Üzleti tippek

Gigatranzakció az ingatlanpiacon

A Raiffeisen Bank finanszírozza a Futureal legújabb irodaházfejlesztését.

Sorrendben ez a negyedik épület a már hétezer embernek munkát adó Corvin Sétány irodanegyedében.

A Corvin Technology and Science Parkban épülő irodaházat teljes egészében elő-bérleti szerződéssel lekötötte a Nokia Systems magyarországi központja. A 25 ezer négyzetméternyi bérbe adható területtel rendelkező épület egyben a finn IT és telekommunikációs óriáscég kutatás-fejlesztési központjának is helyet ad majd.

Futó Gábor, a Futureal alapítója és társtulajdonosa így kommentálta a tranzakciót: „a Váci úti KPMG-székház után, ebben a piacon egyedülálló volumenű ügyletben ismét a Raiffeisen Bankkal sikerült megállapodnunk a projekt finanszírozására. A Futureal egyike azon nagyon kevés fejlesztőnek Európában, amely a legnagyobb válságban is teljesítette ígéreteit a banki partnerek, a joint venture partnerek, a bérlők, lakásvásárlók és alvállalkozók felé. Ennek a hírnévnek most érett be a gyümölcse: az ingatlanpiac kezd feléledni, élvezhetjük a bankok bizalmát, és sorra választanak minket a bérlők built-to-suit (BTS) székház projektjeik megvalósítására”.

Kementzey Ferenc, a Raiffeisen Bank vezérigazgató-helyettese elmondta: „a Raiffeisen továbbra is meghatározó banki szereplő kíván maradni Magyarországon a projektfinanszírozásban is”.

A projekt 2015 januárjában indult és várható befejezése jövő év utolsó negyedévében lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik