Üzleti tippek

Intelligens cégeket díjaztak

Átadták az „Év intelligens vállalata” díjakat, az elismerésben ezúttal négy céget is részesített a hazai Mensa.

A tavalyi – első – megmérettetésen 18 vállalat indult el, idén viszont már 27 cég nevezett be a versenybe. A feladat egyszerű volt: a vállalatot képviselő munkavállalóknak, két fordulóban a legmagasabb intelligenciaátlagot kellett elérniük.

Az első lépcső egy online teszt, amelyen a legjobb eredményt írókat kérik fel a második körben való részvételre. A második lépcső már a személyes jelenlétet igénylő, hivatalos „Mensa-teszt”.

„Amíg tavaly a cégek valamivel több mint félszáz munkavállalót delegáltak, 2015-ben már ez a szám megközelítette az ezret” – számolt be Rutai Gábor, Mensa-tag, a díj alapítója. „Intelligens vállalatnak lenni tehát nagy érdem, amit a díj iránti egyre fokozódó érdeklődés is mutat” – tette hozzá.

A verseny szervezői három kategóriában − kis-, közép- és nagyvállalat − osztottak díjat. Idén a kisvállalati kategória győztese a pénzintézetek informatikai igényeinek kiszolgálására szakosodott suIT Solutions Kft lett.

Középvállalati kategóriában a Sigma Technology Kft. nyert, amely nemzetközi szintérre szállít informatikai és mérnöki megoldásokat.

A nagyvállalati kategóriából két győztes került ki holtversenyben, mégpedig a 2014-es címét megvédő Ericsson, és az idén először induló Nokia Networks. Ez annyit jelent, hogy mindkét nagyvállalat tudott legalább 40 olyan munkavállalót delegálni, akik a hivatalos Mensa-tesztet maximális eredménnyel írták meg.

A szervezők a helyszínen bejelentették, hogy jövőre módosul a versenyszabályzat annak érdekében, hogy holtverseny esetén is dönteni lehessen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik