Üzleti tippek

A fiatal vállalkozóknak is szüksége van cégvezetés-menedzsmentre

Vállalkozó (vállalkozó)
Vállalkozó (vállalkozó)
Együttműködési megállapodást írt alá a Menedzserek Országos Szövetsége (MOSZ) és a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ).

A két szervezet a fiatal magyar vállalkozók munkájának segítése és versenyképességük növelése céljából kötött stratégiai megállapodást.

A cél az, hogy lehetőséget teremtsenek a hazai vállalkozások és a fiatal vállalkozók közötti szorosabb kapcsolatok kialakítására, illetve szakmai segítséget nyújtsanak a fiatal vállalkozók munkájában.

Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének alapító elnöke a megállapodás aláírásakor elmondta:

Menedzsernek lenni és vállalkozni más és más adottságokat kíván, de mégis hasonló utat kell hozzá bejárni. A menedzsment egy olyan kiemelt terület, amely az induló és növekvő vállalkozások számára komoly fejtörést okoz. Hiszem, hogy az együttműködéssel sok fiatalnak tudunk majd segíteni ezen a területen is.

Szirmák Botond a Menedzserek Országos Szövetségének (MOSZ) vezetője, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója szerint nagyon fontos, hog a cégvezetők, a vállalkozók legfiatalabb generációval is megismertessék a legjobbvezetés-szervezési gyakorlatokat. Kiemelte:

A megállapodás egy win-win helyzet, hiszen a MOSZ számára is fontos, hogy megismerjük a legfiatalabb vállalkozói generációt, illetve az ő gondolataikat a vállalati kultúráról és a világról.

A FIVOSZ a fiatal magyarországi vállalkozók és vállalkozó kedvű fiatalok közössége és hivatalosan elismert érdekképviseleti szerve az EU-ban, amely független fórumként fogja össze és segíti a következő vállalkozói generációt.

A MOSZ hozzájárul a piacgazdaság igényeinek és körülményeinek megfelelő vezetői kultúra kialakításához. A Szövetség tagja lehet minden olyan természetes személy, aki a szövetség alapszabályát és etikai kódexét elfogadja és valamely Magyarországon működő gazdálkodó szervezet vezetésének tagja.

A két szervezet a 2015. november 16-22. között zajló Fiatal Vállalkozók Hete rendezvény keretében hozta nyilvánosságra megállapodásukat.

Az esemény a világ legnagyobb vállalkozásösztönző rendezvénysorozata, a 156 országban lezajló Global EntrepreneurshipWeek (GEW) nemzetközi mozgalom keretében kerül megrendezésre, idén nyolcadik alkalommal. A rendezvénysorozat részeként Magyarországon több mint 50 ingyenes előadáson vehetnek részt az érdeklődők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik