Üzleti tippek

WV-botrány: újabb bizonyíték került elő

Bár a német Közlekedési Minisztérium továbbra is tartja magát ahhoz a hivatalos állásponthoz, hogy nem tudtak a manipulációról, újabb bizonyíték került elő azzal kapcsolatban, hogy a német kormány tudhatott a csaló szoftverekről – írta a Portfolio.

A Welt információi szerint a Deutsche Umwelthilfe (DUH) nevű környezetvédelmi szervezet vezetői az elmúlt években több alkalommal is találkoztak a német Közlekedési Minisztérium képviselőivel, az egyeztetéseken többek között arról is szó volt, hogy hogyan lehetséges az, hogy a valóságban jóval magasabb az autók károsanyag-kibocsátása a próbapados mérésekhez képest.

A DUH akkor azzal érvelt, hogy léteznek olyan szoftverek, amikkel manipulálható a járművek emissziója, erre a DUH vezetője, Jürgen Resch szerint az volt a válasz, hogy a minisztérium tud a manipulációra alkalmas szoftverekről. Erre pedig bizonyíték is van, a DUH és a minisztérium közötti találkozóról készült egy jegyzőkönyv, amelyben rögzítették, hogy az egyeztetésen többek között a ciklusfelismerésről is szó esett, sőt, a DUH konkrétan a Volkswagen Passat nitrogén-oxid kibocsátását hozta fel példaként, erre a minisztérium válasza az volt, hogy tudnak erről a technikáról.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik