Üzleti tippek

Ha a kormányon múlik, gyorsan szabad utat kapnak a gyorsutak

útzár (Array)
útzár (Array)

Ahogy írtunk róla, újfajta, úgynevezett gyorsút kategóriát vezetne be a kormány, méghozzá azért, hogy Orbán Viktor korábbi ígéretét be tudják tartani. A gyorsutak olcsóbbak lesznek, viszont jóval baleset-veszélyesebbek is, mivel szintbeli kereszteződés is lehet rajtuk, nem úgy, mint mondjuk az autópályákon. És így is 110km/h-val lehet majd rajtuk menni.

Zöld lámpát kaptak a gyorsutak

A javaslatot a kormány október eleji ülésén megtárgyalta és elfogadta. A döntés szerint az NFM a társtárcákkal együttműködve 2015. október végi határidővel gondoskodik a megfelelő jogszabályi és műszaki szabályozási környezet – törvénymódosítást is igénylő – kialakításáról.

A fejlesztési tárca a következő hetekben áttekinti a tervezett közúti beruházásokat abból a szempontból, hogy melyek épülhetnek meg gyorsútként, és hol van szükség magasabb színvonalú útkapcsolatra. A közlekedésért felelős minisztérium ezután haladéktalanul megkezdi a kiválasztott fejlesztések előkészítését. Az NFM az idei év évéig elvégzi a már meglévő főutak vagy autóutak esetleg indokolttá váló átsorolását is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik