Üzleti tippek

Így is lefaraghatóak a táppénzköltségek

A cégeknek is megtérül, ha munkavállalóik egészségére költenek.

Háromszor termelékenyebbek a fitt munkavállalók. Az egészségbe történő befektetés nem csak lojálisabb munkatársakat, csökkenő táppénzköltségeket, hanem kreatívabb és stresszmentesebb munkavégzést is eredményez.

A Legfittebb Munkahely Felmérés arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a cégeknek érdemes a munkavállalóik egészségére költeniük. A korábbi évek eredményei szerint a dolgozók jóllétére fordított minden forint négyszeres megtérülést hoz.

Szeptember 30-ig várják a szervezők a kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint a közigazgatási szervezetek jelentkezését.

„Számos nemzetközi kutatás és gyakorlati tapasztalat bizonyítja, hogy az aktívabb és tudatosabb életmódot támogató vállalkozásoknál csökken a hiányzások és a kilépések száma, valamint növekszik a munka hatékonysága” – összegezte Szabó Ágnes, a Corvinus Egyetem Vállalatgazdaságtan Intézetének adjunktusa.

  • A most harmadik alkalommal megszervezett felmérés a magyarországi cégek dolgozóinak fittségi állapotát vizsgálja.
  • Feltárja a fejlesztendő területeket, pontos elemzést állít össze a résztvevők állapotáról, és ha szükséges, akkor testmozgásra ösztönzi őket.
  • A kezdeményezésben az évek során olyan vállalatok is részt vettek, mint az HBO Holding, az Unilever Magyarország és a Hewlett-Packard Magyarország.

„Munkatársaink egészségi állapotának javulásával kimutathatóan csökkent a hiányzás, szorosabbá váltak a munkahelyi kapcsolatok, ami a munkahelyi morál és a teljesítmény emelkedéséhez vezetett” – összegezte az elmúlt években elért eredményeiket Kovács Krisztina, a 2013-ban Legfittebb Munkahely Díjjal elismert Hewlett-Packard Magyarország HR-vezetője.

A felmérés sikerességét a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) Egészségkommunikációs Központja szakmai támogatóként és tanácsadóként segíti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik