Üzleti tippek
Budapest, 2014. március 25.
Bankjegyeket vesz ki egy pénzkiadó automatából (ATM) egy ügyfél a Sberbank központi bankfiókjában Budapesten, a Rákóczi úton 2014. március 25-én.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Nagyító alatt a bankok – Így látják a cégek

24.hu
24.hu

2015. 09. 10. 13:52

  • Hosszú idő óta a legfontosabb elvárás a banki partnerrel szemben a megbízhatóság, a gyorsaság és a jó ár-érték arány.
  • Amivel igazán ki lehet tűnni a piacon az olyan többletszolgáltatás, mint a banki stratégiai partneri szemlélet.
  • A klasszikus szolgáltatásokat alapnak, a tanácsadói szemléletet hozzáadott értéknek tekintik a nagyvállalatok – derül ki a CIB Bank reprezentatív kutatásából.
  • A bankválasztás során tízből hét társaság fokozottan figyelembe veszi a pénzintézetek minősítését: a negatív minősítés vagy a rossz hírnév kizáró okként szerepel a legtöbb cégnél.
Hosszú idő óta a legfontosabb elvárás a banki partnerrel szemben a megbízhatóság, a gyorsaság és a jó ár-érték arány. Amivel igazán ki lehet tűnni a piacon az olyan többletszolgáltatás, mint a banki stratégiai partneri szemlélet.

A nagyvállalatok többsége elégedett a mostani banki partnerével és optimista a hosszú távú terveit illetően. A klasszikus szolgáltatásokat alapnak, a tanácsadói szemléletet hozzáadott értéknek tekintik a cégek – derül ki a CIB Bank reprezentatív kutatásából.

  • A könnyű elérhetőség szintén fontos szempont, a testre szabott termékkínálatot 79 százalékuk, a jó hírnevet, presztízst a felmérésben résztvevők 72 százaléka emelte ki.
  • A bankválasztás során tízből hét társaság fokozottan figyelembe veszi a pénzintézetek minősítését: a negatív minősítés vagy a rossz hírnév kizáró okként szerepel a legtöbb vállalatnál.
  • A termékkínálatot, valamint a kapcsolattartás egyszerűségét a vállalatok kétharmada esetében figyelik.
  • A sokféle szolgáltatást és az innovatív szemléletet a válaszadók 61-63 százaléka gondolja fontosnak.
  • A piaci versenytársak közül azok a bankok tudnak kitűnni, amelyek stratégiai tanácsadóként jelennek meg a nagyvállalat mellett, hiszen ez a szerep még mindig unikálisnak számít a hazai pénzügyi piacon.

A pénzügyi vezetőknek általában jók a tapasztalatai a banki ügyintézés során. A nagyvállalatok jellemzően 2-3 pénzintézettel állnak kapcsolatban, csak egyharmaduknál fordul elő, hogy egyetlen számlavezető bankjuk van. A CIB kutatásából kiderült: sokszor az anyavállalat előírásai miatt van erre szükség, és a többség megfelelőnek tartja a jelenlegi bankkapcsolatok számát, csak egytizedük dolgozna a mainál kevesebb pénzintézettel – jellemzően takarékossági okokból.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Kommentek

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.