Üzleti tippek

Kedvező kilátások a nyomtatópiacon

A lézer- és mátrixnyomtatók hazai piaca az eladott készülékek darabszámát tekintve enyhén bővült, így tavaly több mint 109 ezer nyomtatót értékesítettek Magyarországon.

A piac értéke ugyanakkor 58,4 millió dollárra csökkent, ami közel 6 százalékos visszaesést jelent az előző évhez képest.

Az OKI Europe magyarországi leányvállalata 46 százalékos árbevétel-növekedést ért el a tavalyi évben, amellyel megduplázta két évvel ezelőtti eredményét. A hazai iroda további növekedéssel tervez a 2015-ös pénzügyi évre.

Az OKI Magyarország tavaly több mint 3 200 darab készüléket értékesített, és a 2013-as mintegy 42 százalék után 2014-ben újabb 46 százalékkal növelte árbevételét, meghaladva ezzel a másfél milliárd forintos eredményt. A növekedés motorját ezúttal is a kellékanyagok eladásának nagymértékű bővülése jelentette.

A cég által eladott készülékek darabszáma a 2013-as évhez képest ugyan enyhén csökkent, de a színes nyomtatókból a csökkenő tendencia mellett is többet értékesítettek. A vállalat a színes, A4-es nyomtatók piacán darabszám tekintetében megőrizte 2012-es, illetve 2013-as harmadik helyét, míg árbevétel szempontjából a dobogó második fokára lépett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik