Üzleti tippek

Így nyerhet a sporttámogatással

FN24
FN24

2015. 06. 05. 15:46

Jól járhat az a cégvezető, aki támogatja munkavállalói sportolását: kevesebb stressz és betegség, nagyobb hatékonyság és lojalitás a profit.

A munkavállalók sportolásával csökken a kieső munkaórák száma, nő a termelékenység, ezáltal növekszik a cég nyeresége is.

Az előbbi állításokat több nemzetközi kutatás is alátámasztotta már, melyek szerint nemcsak az egyén számára, hanem gazdaságilag is kifizetődőek a munkahelyi egészség- és mozgásprogramok. Minden egészségfejlesztésre költött dollárral 3,27 dollár egészségügyi kiadás és 2,73 dollár hiányzás miatti kiadás spórolható meg hosszú távon – nyilatkozta dr. Szabó Ágnes a BCE Vállalatgazdaságtan Intézet egyetemi adjunktusa.

A sport támogatása mellett szól az is, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szerepet kap a munkaerő teljesítménye. A rendszeresen sportolók kevesebbet idegeskednek, és jobban kezelik a stresszhelyzeteket is.

Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség 2013-as jelentése alapján az európai munkavállalók több mint fele gondolja úgy, hogy munkahelyén általános jelenség a stressz, amelyet véleményük szerint egyáltalán nem kezelnek a munkaadók. A sportolás támogatása és az arra való figyelemfelkeltés nem a kezelésben, hanem a stressz, a feszült légkör kialakulásának megakadályozásában nyújthat segítséget.

Cafeteria-tipp

A Sportkártya a piacon egyedüliként a cafeteria részeként adható. A kártya a vállalati igényekre szabott konstrukciókon túl magánszemélyek számára is elérhető. A speciális sportbérletprogramhoz eddig közel 300 sportlétesítmény csatlakozott, és 17 ezren vették igénybe a programhoz kapcsolódó szolgáltatásokat.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 1968. április 12.
Mátrai Zsuzsa énekesnő részt vesz az Egy óra Majláth Júliával című műsor felvételén. A műsort húsvét hétfőn mutatják be a Magyar Televízióban Kalmár András rendezésében.
MTI Fotó: Patkó Klári
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.