Üzleti tippek

Így nyerhet a sporttámogatással

Jól járhat az a cégvezető, aki támogatja munkavállalói sportolását: kevesebb stressz és betegség, nagyobb hatékonyság és lojalitás a profit.

A munkavállalók sportolásával csökken a kieső munkaórák száma, nő a termelékenység, ezáltal növekszik a cég nyeresége is.

Az előbbi állításokat több nemzetközi kutatás is alátámasztotta már, melyek szerint nemcsak az egyén számára, hanem gazdaságilag is kifizetődőek a munkahelyi egészség- és mozgásprogramok. Minden egészségfejlesztésre költött dollárral 3,27 dollár egészségügyi kiadás és 2,73 dollár hiányzás miatti kiadás spórolható meg hosszú távon – nyilatkozta dr. Szabó Ágnes a BCE Vállalatgazdaságtan Intézet egyetemi adjunktusa.

A sport támogatása mellett szól az is, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szerepet kap a munkaerő teljesítménye. A rendszeresen sportolók kevesebbet idegeskednek, és jobban kezelik a stresszhelyzeteket is.

Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség 2013-as jelentése alapján az európai munkavállalók több mint fele gondolja úgy, hogy munkahelyén általános jelenség a stressz, amelyet véleményük szerint egyáltalán nem kezelnek a munkaadók. A sportolás támogatása és az arra való figyelemfelkeltés nem a kezelésben, hanem a stressz, a feszült légkör kialakulásának megakadályozásában nyújthat segítséget.

Cafeteria-tipp

A Sportkártya a piacon egyedüliként a cafeteria részeként adható. A kártya a vállalati igényekre szabott konstrukciókon túl magánszemélyek számára is elérhető. A speciális sportbérletprogramhoz eddig közel 300 sportlétesítmény csatlakozott, és 17 ezren vették igénybe a programhoz kapcsolódó szolgáltatásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik