Üzleti tippek

Üzlet okosan – Mit nyerhet az intelligens technológiával?

Egyes szakértők szerint elérkezett az „Internet of Things” kora, amely gyökeresen átformálhatja az üzleti világot és a társadalmat.

A Dolgok Internete (IoT) révén a cégek – más lényeges előnyök mellett – tovább fejleszthetik működésüket, valós idejű adatokhoz juthatnak, fokozhatják hatékonyságukat, új üzleti modelleket dolgozhatnak ki és innovatív szolgáltatásokat nyújthatnak. Az iparág növekedését azonban bizonyos kihívások visszafogják, például biztonsági és adatvédelmi kérdések, a szabványosítás és a szakértelem hiánya.

Az IoT-ről folytatott eszmecsere élénkülésére reagálva az IDC konferenciasorozatot indít. A június 4-ei, budapesti rendezvény foglalkozik az iparág helyi, regionális és globális állapotával, fejlődésével, kihívásaival és kilátásaival.


Forrás: Thinkstock

A felkért előadók megosztják tapasztalataikat és véleményüket az okostechnológia bevezetésével, a konkrét területek fejlesztésével és a jövőbeni iparági trendekkel kapcsolatban. A konferencián többi között a Big Datához (nagy mennyiségű adatok) és az okosjövőhöz kapcsolódó koncepciókra is kitérnek.

Előadók

– Tóth László, az IDC Magyarország elemzője,
– Bátorfi Péter – IoT munkacsoport-vezető, Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ),
– Vitézy Dávid – miniszteri biztos, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
– Király István, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatások üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese,
– Strausz György, a General Motors Délkelet-Európai régiójának informatikai igazgatója,
– Dr. Élő Gábor, a Széchenyi István Egyetem egyetemi docense.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik