Üzleti tippek

Vigyázzon, elbukhatja a SZÉP-kártya pénzt

A Széchenyi Pihenőkártyákra 2013-ban feltöltött összegek május 31-ig használhatók fel. Akinek még van rajta pénze, az akár egész hétvégén az étteremben ülhet.

A tavalyi évhez képest idén is jól gazdálkodtak a feltöltött összegekkel a K&H SZÉP-kártya birtokosai, de még mindig van mit elkölteniük, ugyanis jelenleg 153 millió forint lejáró egyenleg vár még elköltésre – írja közleményében a bank.

A lejáró összeggel rendelkezők 45 százalékának 1 000 forint alatti az adott egyenlege, de nagyjából 8 százalékuknál több mint 30 000 forint vár még felhasználásra, ami átlagosan két vendégéjszaka belföldön vagy néhány kellemesen elfogyasztott vacsora.

Ezt is olvassa el!

Ezek a kedvelt cafeteria-elemek

A K&H kkv-bizalmiindex kutatás legutóbbi adatai szerint továbbra is az abszolút kedvencek:

– az Erzsébet-utalvány,
– a SZÉP-kártya,
– valamint a közlekedési költségtérítés.

Ugyanakkor ismételten a cégek kevesebb mint fele (42 százalék) tervez béren kívüli juttatást nyújtani dolgozóinak, így már fél éve van mélyponton a cafeteriában gondolkodó vállalkozások aránya.

Üzleti tipp: a cégeknek is van teendője

Ha a munkavállaló nem használja fel a 2013-as keretet, az nemcsak a dolgozóra, de a munkáltatóra nézve is veszteség.

A felhasználási idő lejártát, azaz május 31-ét követően ugyanis a kibocsátó intézmény köteles visszautalni a megmaradt összeget az eredeti feltöltést végző munkáltatónak, ez azonban a társasági adóalapot növeli.

Továbbá jelentős adminisztrációs terhet ró mind a munkáltatóra, mind a kártyakibocsátó intézményre. Éppen ezért érdemes felhívni a dolgozók figyelmét a teljes keretösszeg felhasználására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik