Üzleti tippek

Új találmány a kávéfüggőknek

Minden másodpercben 16 ezer csésze kávét hörpintenek fel világszerte az emberek. A Cafflano fejlesztői ebbe a hatalmas piacba szállnának be, mégpedig a speciális termoszaikkal.

Az instant kávéknak teremthet konkurenciát a Cafflano Klassic. Termoszbögréik használata egyelőre még kicsit körülményesnek tűnik, de az irány jó lehet.

Négy az egyben

A fejlesztők az eszközbe egy teljes kávéfőző szettet rejtettek: a termoszban található egy kávédaráló, egy melegvíz-kiöntő, egy szűrő és természetesen egy hőtartó bögre is.

A „kávéfőzéshez” elég széttekernie a poharat, előkészítenie a pörkölt kávébabokat és felforralni a vizet. Az állítható kávédarálóban megőrölhető a kávé, ami az elrendezésnek köszönhetően mindjárt a szűrőbe hullik, majd a tároló tetejéből ráönthető a szűrőre a forró víz. Az egész lecsöpög a hőtartó bögrébe, és így a fejlesztők ígérete szerint percek alatt kész a megszokott minőségű kávé.

Az eszköz előnyei között kiemelik, hogy környezetbarát a felesleges hulladékot jelentő kávékapszulákkal és filterekkel szemben. A 100 dollárért (körülbelül 28 ezer forintért) kínált termék csak előrendelhető és egyelőre csak Észak-Amerikában lehet hozzájutni.

5 érdekesség a kávéról

– A kávé név arab eredetű, eredeti jelentése pedig „a bab bora”.

– Évente 500 milliárd csésze kávét fogyaszt a világ. Ez naponta 1,37 milliárd csésze, amely 57 millió csésze óránként és 956 ezer csésze percenként.

– A legnagyobb kávéfogyasztó országok az Egyesült Államok, Franciaország és Németország, amelyek együttesen a világ teljes fogyasztásának a 65 százalékát adják.

– A kőolaj után a kávé a világkereskedelem másik legnagyobb forgalmú terméke.

– A világ vendéglátásának legdinamikusabban fejlődő ágazata a kávézóké. Évente 7 százalékkal nő a számuk világszerte. A növekedés fő motorja Ázsia feltörekvő piacai, amelyekben a lakosság hagyományosan a teát részesítette előnyben, de napjainkban a trend megváltozni látszik. További érdekességekért olvassa el korábbi cikkünket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik