Üzleti tippek

Így “teleportálhatja” a munkatársait

Amerikában, netán Európában találkozzunk, vagy inkább Ázsiában lehetne a meeting? Multinacionális vállalatoknak és a világban szétszórtan, valóban nemzetközi csapattal dolgozó cégeknek jól jöhet a kaliforniai fejlesztés.

Néhány, korábban a Skype-on dolgozó fejlesztő tavaly indította el a Teleport nevű startupot, amely egyszerű szoftveres megoldást kínál a „szétszórt” munkaerő problémájára. Márpedig ilyen csapatok egyre gyakoribbá válnak a tech piacon.

A Teleport Flock felhasználóinak nincs más dolga, mint beírni a webes felületre, hogy a team tagjai honnan indulnának, és az oldal kiszámítja, hogy melyik ország, melyik városában lehetne az ideális találkozó. Számításba veszi az utazással töltött időt, de a repülési és szállásköltségeket is. Minél többen indulnak egy adott helyről, annál nagyobb előnyt élvez a hozzájuk közelebb lévő úti cél.

A fejlesztés még gyerekcipőben jár, de így is hasznos segítség, hogy egyetlen gombnyomással kiválasztható az optimális útvonal – akár globális szinten is.

A program kiszámítja az utazási időt és a költségeket a teljes csapatra, illetve az egyes tagokra. A szállásnál Airbnb-apartmanokat ajánl fel. Ha nem tetszik a Flock által felajánlott célállomás, akkor több mint 20 másik lehetőséget is megnézhet a listán. Az összehasonlítás megkönnyítésére ezeket is ugyanúgy megtalálja táblázatban, és külön-külön a részletes adatokat is megnézheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik