Üzleti tippek

InnoMax Díj és Indiegogo-kampány – Így segíthet a diákoknak

Hátrányos helyzetű középiskolások továbbtanulását segíti a budapesti Studium Generale Alapítvány. A diákszervezet tavaly elnyerte az Invitel InnoMax-pályázat közönségdíját, idén is indulnak a megmérettetésen, illetve újdonságként az Indiegogo közösségi forrásgyűjtésben is kipróbálják magukat.

„Ingyenes érettségi felkészítő tanfolyamok októbertől áprilisig, országos próbaérettségi nap februárban, tavaszi tábor március végén, illetve háromnapos gyorstalpalók, úgynevezett maratonok” – említ néhány programot a Studium Generale éves naptárából Kaspár Árpád pénzügyi vezető. A sort lehetne folytatni az e-learning tanítással, a nyári táborral és a belső képzésekkel is. A Budapesti Corvinus Egyetemen tanuló önkéntesek valóban nem unatkoznak, és tanulmányaik mellett jelentős munkát végeznek, ha azt nézzük, hogy a körülbelül 140 önkéntes évente 2000 hátrányos helyzetű középiskolás érettségire való felkészítését segíti – matematikából, történelemből és közgazdaságtanból.

Tavaly közönségdíjat nyertek

A nonprofit szervezet az InnoMax Díj civil kategóriájába nevezett be 2014-ben. Közönségdíjasként félmillió forint értékű nyereményt kaptak az Invitel támogatásával. Az elnyert összegből oktatástámogató eszközöket – két projektort és egy laptopot – vásároltak.

Fotó: Studium Generale – Facebook

„Civilszervezetként meg kell ragadni minden pályázati lehetőséget, hiszen rendkívül nehéz ma a megfelelő forrásokat előteremteni. Több szempontból is örültünk az Invitel kiírásának, hiszen egyrészt azon ritka kivételek egyike, hogy az üzleti szférából lehet támogatást nyerni, másrészt az info- és telekommunikációs eszközökre, illetve azok cseréjére valóban kevés pénz jut az alapítványunknál. Márpedig az oktatás színesítéséhez ma már elengedhetetlen, hogy rendszeresen legyenek projektoros vetítések is az előadásokon, szemináriumokon” – összegezte Kaspár Árpád, és hozzátette, hogy idén is indulnak az InnoMax-pályázaton.

A visszaszámlálás elkezdődött

Az InnoMax Business, Hűség, Nonprofit, InnoApps és InnoSchool Díjakra 2015. április 26-ig lehet pályázni. A jelentkezéssel kapcsolatos információkért kattintson az Invitel weboldalára.

Adó 1% és Indiegogo-kampány

A Studium Generale Alapítvány bevételeiben a pályázatok mellett kulcsszerepe van az adózók szja utáni 1 százalékos felajánlásának, amelyre idén május 20-ig van lehetőség.

A diákszervezet újításként az egyre divatosabb közösségi forrásgyűjtésbe is belevágott. Az Indiegogón januárban indították el a nemzetközi kampányukat, amelyre március közepéig várták a felajánlásokat. Az összegyűjtött összeg a tavaszi tábor finanszírozásában segített. A kampányoldalon részletezték, hogy miként támogatja a munkájukat akár már egy minimális összegű adomány is. Egy dollár például egy diák számára biztosítja a tantermi bérlést, 5 dollárból egy fő egy napi étkeztetését tudják megoldani, aki pedig nagyobb összeggel szeretne beszállni, az akár több csoport tantermi bérlését is finanszírozhatja 250 dollárból.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.