Üzleti tippek

Robottechnológiát vezet be a csomagolóipari cég

Nem lesz szükség többé raklapokra és targoncákra a Rondo Hullámkartongyártó Kft. budapesti üzemében, a gyártástechnológiai részlegen.

A soroksári gyárban ugyanis 350 millió forintos beruházással, egy robottechnológiával működő úgynevezett palettázó berendezést telepítenek, ami teljesen automatizálttá teszi az áruáramlást.

Az új technológia bevezetése a teljes hazai csomagolóipar számára példaértékű. Annak köszönhetően ugyanis, hogy a gyártási részlegre nem fognak bekerülni a piacon forgó raklapok, az egész gyártási folyamat tisztábbá és ellenőrizhetőbbé válik.

„A vásárlók oldaláról egyre nagyobbak a csomagolóanyagok tisztaságára és az élelmiszerbiztonságra vonatkozó elvárások” – hangsúlyozta Sigray Mária ügyvezető igazgató. Az újítás lényege, hogy a gyártósor végén egy robotizált berendezés veszi a le a készárut, és rendezi szállításra alkalmas egységekbe.

Az osztrák Rondo-csoport 1994-ben alapította magyarországi leányvállalatát. A cég azóta – folyó értéken számolva – több mint 10 milliárd forintot költött beruházásokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik