Üzleti tippek

Csodás látvánnyal nyűgözi le az utasokat a jövő repülőgépe

Kíváncsiak vagyunk, hogy kik lesznek az első vásárlói az – egyelőre még csak a tervezőasztalon létező – Ixion magánrepülőknek. Megnéztük a videót, és üzleti utakra kiváló választás lehet.

A Technicon Design nemzetközi dizájncsapat már korábban is tervezett repülőgépbelsőket, most azonban ablakmentes privátgépük tervével elnyerték az International Yacht & Aviation Awards díjat – számolt be róla a Turizmus.com.

Az Ixion ablakmentes koncepciója szakít a hagyományos megközelítéssel, és az egybeépült falakra a külső kamerák vetítik ki a környezetet.

Az ablakok kihagyásával csökken a gép súlya, egyszerűsödik a gyártás és a belsőépítészeti megoldások komplett tárháza nyílik meg. Mindezek mellett a gépek áramellátását napkollektorok is segítik.

IXION Windowless Jet Concept from Technicon Design – France on Vimeo.

Az utasok repülés közben lenyűgöző panorámát élvezhetnek, de kérésre akár a hagyományos berendezés vagy különböző hangulatok – tengerpart, hegyvidék vagy az óceánok mélye – is kivetíthetőek a gép belsejére.

Az Ixion emellett számos extra lehetőséget, például a fedélzeti videokonferenciát vagy a mozdulatvezérelt parancsokat is tudja – egyelőre a tervezőasztalon.

A tervek alapvetően a kis magángépek számára készültek, de ki tudja, egyszer talán a nagy utasszállítók számára is elérhetővé válik ez a pazar lehetőség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik