Üzleti tippek

Magyar rendszerrel szedik be az adókat Szudánban

A Trium-iTech Zrt. fejleszti a szudáni adó- és vámhivatal informatikai rendszerét.

A szerződést kedden írta alá a magyar cég és a szudáni állami El-Hadaf Services Co. Ltd képviselője Budapesten. Az MTI érdeklődésére a szudáni társaság képviselője elmondta: a szerződés értéke 30 millió amerikai dollár. Hozzátette, hogy a projekttől az adóbevételek növekedését várják.

Az együttműködés a magyar tapasztalatok átadása mellett szoftverfejlesztést és hardverszállítást is tartalmaz. A projekt júniusban indul és másfél évig tart – mondta az aláíráson Mohamed Szaláheddín Hag Ali, Szudán budapesti kereskedelmi képviseletének vezetője.

Hivatali összevonás magyar módra?

A megállapodás a két ország gazdasági együttműködésének része. A két adó- illetve vámhivatal vezetői tavaly augusztusban állapodtak meg arról, hogy a magyar tapasztalatokkal fejlesztik tovább a szudáni adóbeszedési rendszert – összegezte Kiss Elemér, a kereskedelmi kirendeltség gazdasági tanácsadója.

Egyben reményét fejezte ki, hogy a szakmai együttműködés hozzájárul ahhoz, hogy a magyar tapasztalatok alapján az adó- és a vámhatóságot Szudánban is össze lehessen vonni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik