Üzleti tippek

Az Invitel megint díjazza a legjobb fejlesztéseket

Ötödik évébe lépett a társaság innovációs seregszemléje, az Invitel InnoMax Díj. Idén már nemcsak a cégek és a fiatal fejlesztők pályázatait várják, hanem civil, például karitatív szervezetek is nyerhetnek támogatást. További újdonság, hogy a győztesek a díj mellé 1 millió forint értékű médiacsomagot is kapnak.

Az új pályázati kiírást most tette elérhetővé a vállalat a www.invitel.hu/innomax weboldalon. A pályázatokról idén is szakmai zsűri dönt.

Frissítés: a jelentkezési határidőt meghosszabbították 2014. április 14-éig.A zsűriben idén Erős Antónia és Bojár Gábor is részt vesz a pályázatok elbírálásában.

„Az InnoMax Díj alapvetően egy üzleti innovációs pályázat. A korábbi években nyert már szemüveg nélkül nézhető 3D-s televízió, közösségi navigációs alkalmazás vagy okostelefonon is használható egészségnapló. Szintén a díjazottak között volt az HBO online filmtára, az HBO GO vagy éppen egy kertészettel foglalkozó kisvállalkozás fejlesztése is. Nem feltétlenül korszakváltó találmányokat keresünk, hanem inkább azokat a tehetséges hazai cégeket, amelyek a változó gazdasági körülmények kihívásaira is igazán innovatív és előremutató válaszokat tudnak adni. Olyan társaságokat keresünk, amelyek sokszor saját határaikat legyőzve és kitágítva használják ki az infokommunikációs technológia lehetőségeit, és így érnek el üzleti sikereket” – foglalta össze Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója.

A fejlődés nem lehetőség, hanem kötelezettség

„Ezt a szakmai ars poeticát követve idén több ponton is változtattunk az InnoMax Díjon. Talán a legnagyobb újítás, hogy a klasszikus üzleti kategóriát kiegészítettük egy civil pályázattal is. A civil szervezetek számára ugyanis sokszor igazán csak egy kis segítség hiányzik ahhoz, hogy a hasznos és a nagyobb közösség számára is fontos kezdeményezéseiket meg tudják valósítani. Az Invitel ehhez ad szolgáltatás és know-how formájában támogatást, tehát ebben a kategóriában nem megvalósult fejlesztésekkel, hanem projektötletekkel lehet jelentkezni” – tette hozzá.

A klasszikus vállalati InnoMax Díjra továbbra is 3 kategóriában pályázhatnak a vállalkozások és az intézmények: méretüktől függően Invitel-szolgáltatásokat nyerhetnek 300 ezer, 500 ezer és 1 millió forint értékben. Újdonság viszont, hogy a jutalmon felül a győztesek további 1 millió forint értékű médiacsomaggal is gazdagodnak.

„Az a tapasztalatunk, hogy különösen az induló és a kisebb vállalkozások számára a nyilvánosság biztosítása legalább annyira segít a siker elérésében, mint a tőke vagy az eszközök. Célunk, hogy a nyereményen kívül további lehetőséget adjunk a legjobbaknak arra, hogy szélesebb körben is megmutathassák tudásukat, és azt, amire büszkék” – hangsúlyozta Mártha Imre.

A jövő fejlesztői is pályázhatnak

Szintén a kiírás bővítését jelenti, hogy az InnoApps Díjra idén már nemcsak diákok és hallgatók jelentkezhetnek, hanem olyan fejlesztők is, akik nem vesznek részt iskola rendszerű képzésben, de még nem múltak el 30 évesek.

A díjra saját számítógépes alkalmazással (applikációval) lehet jelentkezni. A versenyt ismét két kategóriában hirdették meg: a „Szórakozz” kategóriában a könnyedebb témájú, a szabadidő tartalmas eltöltéséhez kapcsolódó fejlesztéseket várják. A „Ne szórakozz” kategóriában pedig a komolyabb hangvételű, munkához kötődő alkalmazásokkal lehet pályázni. Ez utóbbi versenyben a zsűri dönt majd, míg a Szórakozz kategóriára idén is az Invitel Facebook oldalán lehet majd szavazni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik