Üzleti tippek

Olcsóbb biztosítással spórolhatnak a kkv-k

Két év alatt ötödével csökkent a céges biztosítási díj.

Egy átlagos kisvállalkozás ma 20 százalékkal alacsonyabb díj mellett köthet biztosítást az alapvető kockázataira, mint két éve. 2008-hoz képest pedig a díjcsökkenés eléri a 36 százalékot – közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

A piacon elérhető legolcsóbb és legdrágább biztosítási díj között továbbra is megközelítőleg két és félszeres a különbség, így körültekintő elemzés után érdemes szerződést kötni – hívja fel a figyelmet a biztosítási szövetség, amely a díjcsökkenést részben azzal magyarázza, hogy a kkv-k teherviselő képessége is csökkent.

A FBAMSZ elemzésében egy megyeszékhelyen működő, évi 100 millió forint árbevételű céget és annak biztosítási díjait vizsgálta. A vagyon- és felelősségbiztosítást, a géptörés- és üzemszünet-kockázatot, továbbá a társaság járműveinek biztosításait is tartalmazó csomag díja most 1 millió 655 ezer forint. Ugyanezekre a kockázatokra vonatkozó csomag a legdrágább biztosítónál viszont eléri a 3 millió 880 ezer forintot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik